Grön vecka del 3 – matförslag för hela veckan

Grön vecka del 3 recept

Här är veckans matförslag. ”Grön vecka” är härligt gröna recept tagna från vårt receptgalleri. Vi tänker att man kan köra förslagen rakt av eller plocka idéer för att få in lite nytt och lite mer grönt i sin matlagning. Hoppas ni gillar idén.

Pastasås pasta pesto linserMåndag – pastasås med linser och pesto

En fantastiskt enkel, snabb och god vegetarisk pastasås med linser som både barn och vuxna gillar, i alla fall hemma hos oss.

Läs pastasåsreceptet

Kokosmjölksbryta med quorn och grönsakerTisdag – gryta med quorn och kokosmjölk.

Nästan en gång i veckan gör vi någon form av kokosmjölksgryta.  Genom att ta de grönsaker man har, kan grytan varieras på många olika sätt.

Läs receptet på grytan

BroccoligratängOnsdag – broccoligratäng och halloumi

Inte förrän på högstadiet då vi hade hemkunskap lärde jag mig att äta (och älska) broccoligratäng. Till denna gratäng äter vi oftast stekt halloumi.

Läs receptet på broccoligratäng

Zucchinisoppa i en stor kopp Farbror GrönTorsdag –  zucchinisoppa 

Den här soppan har fått goda betyg av våra följare. Flera har berättat att det är deras favoritsoppa. Det känns verkligen roligt. Hemma hos oss är den också en av våra favoriter såklart. Perfekt att göra när vi har mycket zucchini i odlingen.

Läs receptet på soppan

Fredag – tortillapizza

Särdeles enkla pizzor att göra en fredagskväll när man är för trött för att göra egen pizzadeg. För att göra middagen lite lyxig brukar vi göra egen pizzasallad. Gärna med färsk vitkål.

Läs pizzareceptet
Läs pizzasalladsreceptet

Risotto med svartkål och citronmarinerade gulbetorLördag – risotto med svartkål och gulbeta

Denna risotto är baserad på det italienska carnaroliriset och får en extra tyngd och mustighet av svartkålen. Tillsammans med de citronsyrliga gulbetorna och den krämiga getfetaosten får tungan allt man kan önska av en måltid.

Läs receptet till risotton

Pestopaj Farbror GrönSöndag – Pestopaj

Ibland vill man göra en paj på ett nytt sätt. I det här receptet har vi försökt att minska ner på kolhydrater och skapat en deg utav mandelmjöl istället för vetemjöl.

Läs pajreceptet

Chaisnittar på bricka Farbror GrönVeckans bakverk – chaisnittar

Det här är en i grunden modifierad kolakaka med smak av kanel och kardemumma. En perfekt kafferepskaka, alltså en av de sju, och en kaka som våra barn ofta vill ha. Vi bakar nästan alltid dubbel eller trippel sats så man kan slänga in några i frysen.

Läs receptet på kakorna

 

Vill du få mer inspiration kring gröna recept så finner du alla våra recept under fliken ”Recept” högst upp i menyn.

Ha en trevlig grön vecka!

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *