Dillpesto – ett härligt grönt tillbehör

Dillpesto

När man har mycket dill kan man passa på att göra dillpesto. Gott tillsammans med färskpotatis, på bröd eller som en god sås.

Ingredienser

  • 2 dl dill, hårt packat
  • 0,5 dl pumpa- eller solrosfrön
  • 0,5 dl lagrad ost
  • 1 vitköksklyfa
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • ev vatten eller mer olivolja att späda med

Gör så här: Rosta pumpa- eller solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått lite gyllenbrun färg. Mixa alla ingredienser förutom osten. Finriv osten och blanda i sist. Skvätt eventuellt i mer olja eller vatten till lagom konsistens. Dillpesto är gott till lättkokta grönsaker, färskpotatis eller till grillmiddagen.

I vårt receptgalleri har vi flera pestorecept. T ex grönkålspesto, ogräspesto, basilikapesto, rucolapesto, rödbetspesto och rotselleripesto

Theres Lundén


– ANNONS –

Skörd, lagra laga

I vår bok skörda, lagra, laga finner du en mängd skördetips och recept. Boken kan beställas på tex Bokus.se.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Dillpesto – ett härligt grönt tillbehör”

  1. […] läckra pestovarianter: Ärtpesto, Gör en ärtskottspesto av dina ärtskott, Dillpesto – ett härligt grönt tillbehör, Rödbetspesto med smak av timjan, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *