Dillpesto – ett härligt grönt tillbehör

Dillpesto

När man har mycket dill kan man passa på att göra dillpesto. Gott tillsammans med färskpotatis, på bröd eller som en god sås.

Ingredienser

  • 2 dl dill, hårt packat
  • 0,5 dl pumpa- eller solrosfrön
  • 0,5 dl lagrad ost
  • 1 vitköksklyfa
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • ev vatten eller mer olivolja att späda med

Gör så här: Rosta pumpa- eller solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått lite gyllenbrun färg. Mixa alla ingredienser förutom osten. Finriv osten och blanda i sist. Skvätt eventuellt i mer olja eller vatten till lagom konsistens. Dillpesto är gott till lättkokta grönsaker, färskpotatis eller till grillmiddagen.

I vårt receptgalleri har vi flera pestorecept. T ex grönkålspesto, ogräspesto, basilikapesto, rucolapesto, rödbetspesto och rotselleripesto

Theres Lundén


– ANNONS –

Skörd, lagra laga

I vår bok skörda, lagra, laga finner du en mängd skördetips och recept. Boken kan beställas på tex Bokus.se.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 12 =

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW