Vi älskar röror av alla de slag, på bröd, till våfflor, som sås och att dippa grönsaker i. Här har vi ugnsbakat rotselleri och gjort en pestoliknande röra med rostade solrosfrön.
Ingredienser
300 gr skalad rotselleri
1 dl solrosfrön
1-2 dl rapsolja
örtsalt
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsellerin i tärningar. Lägg i en ugnsform och ugnsrosta tills de är mjuka rakt igenom. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda rotselleri, solrosfrön och 1 dl olja i en behållare som du kan stavmixa i. Mixa till en slät röra. Tillsätt ev mer olja och krydda med örtsalt.
Servera rotselleripesto som ett tillbehör till en middag eller som ett pålägg till bröd eller våffla.
Theres Lundén
Hur länge håller peston i kylen eller kan man frysa den ?
Man kan frysa den 🙂 Johannes