Rotselleripesto

Vi älskar röror av alla de slag, på bröd, till våfflor, som sås och att dippa grönsaker i. Här har vi ugnsbakat rotselleri och gjort en pestoliknande röra med rostade solrosfrön. 

Ingredienser
300 gr skalad rotselleri
1 dl solrosfrön
1-2 dl rapsolja
örtsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsellerin i tärningar. Lägg i en ugnsform och ugnsrosta tills de är mjuka rakt igenom. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda rotselleri, solrosfrön och 1 dl olja i en behållare som du kan stavmixa i. Mixa till en slät röra. Tillsätt ev mer olja och krydda med örtsalt.

Servera rotselleripesto som ett tillbehör till en middag eller som ett pålägg till bröd eller våffla.

Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *