Rödbetspesto med smak av timjan

Med mycket rödbetor i odlingen är det kul att kunna göra en god pesto med rödbeta som bas. Rödbetspesto passar bra som ett tillbehör till middagen eller som pålägg på ett gott bröd.

Ingredienser
  • 300 gr skalade rödbetor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl finriven ost tex prästost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 dl rapsolja
  • färsk eller torkad timjan efter smak
  • örtsalt

Gör så här: Sätt igen på 225 grader. Skär rödbetorna i tärningar. Lägg i en ugnsform och ugnsrosta tills de är mjuka rakt igenom. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda rödbetstärningar, solrosfrön, en pressad vitlöksklyfta, riven ost och ca 1 dl olja i en behållare som du kan stavmixa i. Mixa till en slät röra. Tillsätt ev mer olja och krydda med timjan och örtsalt.

Vi har fler pestorecept: rotselleripesto, rucolapesto, basilikapesto och grönkålspesto.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *