Grönkålspesto

Grönkålspesto

Vi odlar alltid grönkål och älskar den i vår matlagning. Hos oss återfinns den ofta i soppa, sallad eller som här i en smakrik grönkålspesto på ett gott bröd. Det visade sig härom sistens att röran passar oerhört bra ihop med surkål.

Ingredienser

3-4 vitlöksklyftor
1 dl solrosfrön
4 dl grovt hackad grönkål
ev lite färsk basilika för smakens skull
3 dl riven ost (lagrad)
1-2 dl rapsolja
Salt
Gärna en pressad citron

Gör så här: Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Grovhacka vitlöken och mixa tillsammans med grönkål och olja till lagom konsistens. Smaka av med salt och pressad citron.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *