Pesto

Pesto med basilika och solrosfrön

I vårt hem frodas basilikan och då passar det bra att göra egen pesto. Denna gång byttes pinjenötterna ut mot solroskärnor och parmesanen mot prästost. Med prästost blir peston mer stabbig och med parmesan lite mer grynig och rinnig.  Peston går att spara i kylskåpet ungefär en vecka.

Ingredienser

50 gram rostade solroskärnor
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
100 gram parmesan eller prästost
2 dl olivolja
salt

Gör så här: Mixa allt utom osten till en grynig smet. Tillsätt finriven parmesan eller prästost och rör om. Klart! Servera med nykok pasta eller som ingrediens i tex vår supergoda och nyttiga pestopaj.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *