7 läckra recept med broccoli

Stekta nudlar med broccoli, vitlöksblast och curryquorn

Under vissa perioder blir det mycket nudlar hos oss, särskilt om barnen får välja. Att steka dem i soja  och smaksätta med torkad vitlöksblast, blir extra gott tycker vi.

Broccolisallad med rostade solrosfrön

Den här salladen är verkligen ett gott tillbehör till i princip vad som helst. Kocken Helena Björkrot brukar göra denna och nu görs den även hemma hos oss. Det är lite svårt att säga exakt hur mycket av varje ingrediens som ska användas. Jag höftar lite som jag känner för tillfället.

Läs hela receptet

Broccoli med ostsås och pasta

I våra odlingar formligen spottar broccolin fram små buketter till höger och vänster. Och ju mer vi skördar desto fler buketter produceras. Detta är vår favoritbroccolirätt som är enkel att laga och som är så otroligt god.

Läs hela receptet

Tofugryta Currymasala

En värmande och mustig vegetarisk currygryta. Kombinera gärna grönsakerna efter vad du har hemma. Avgör styrkan med hjälp av chili, experimentera med kryddor och lek med smakerna!

Läs hela receptet

Vegetarisk Tom Kah

I välsorterade matbutiker brukar det finnas en kryddpasta som heter Tom Ka, av märket Lobo. Den använder vi för att få en asiatiska touch på en soppa eller gryta. Ingredienserna kan variera efter vad som finns hemma.

Läs hela receptet

Broccolipaj med fetaost

Denna paj har under flera års tid fått flest sidvisningar bland alla våra olika recept. Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna.
Läs hela receptet

Broccolisoppa

Broccolisoppa

I vår familj där vi alla äter mest vegetarisk mat försöker vi få i oss järn genom att äta broccoli ofta. Det sägs att kroppen inte tar upp järnet lika bra ifall det blandas med mejeriprodukter. Men ibland är det så gott att kombinera broccoli och grädde, som här i en härlig soppa.
 Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *