Vegetarisk Tom kha

Gryta med grönsaker och Tom kha

I välsorterade matbutiker brukar det finnas en kryddpasta som heter Tom Kha, av märket Lobo. Den använder vi för att få en asiatiska touch på en soppa eller gryta. Ingredienserna kan variera efter vad som finns hemma.

Ingredienser 4 port
4 st quornfiléer eller tofu
2-3 vitlöksklyftor
1-2 röda lökar
1 röd paprika
½ zucchini
1 broccolihuvud
champinjoner
2 burkar kokosmjölk
Tom Kha paste

Gör så här: Skär grönsaker och svamp i mindre bitar. Fräs vitlök och lök i olja några minuter. Lägg i grönsaker och svamp och fräs snabbt några minuter. Tillsätt kokosmjölk och Tom ka pastans efter smak. Du kan förslagsvis börja med hälften. Lått puttra tills grönsakerna har fått lagom konsistens. Servera som soppa eller gryta med nudlar eller ris.

Bland våra recept hittar du också andra grytor med asiatiska smaker, tex Tofugryta curry masala och Kokosgryta med quorn och curry .

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *