Broccolipaj med fetaost

Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna. Detta recept blev snabbt är ett av våra mest lästa inlägg på vår blogg. Den blir lika god på köpe-broccoli som egenodlad men känslan av att använda sin egen broccoli är så underbar.
 

Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 – 3 msk vatten
En eller två nypor salt

Fyllning:
1-1 ½ broccoli
Så  mycket du vill av fetaost ( har du inte fetaost hemma kan du hoppa över det)
1 liten bit riven morot
1 liten gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
ost
Torkade örtkryddor
salt

Gör så här: Börja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och låt den vila i kylen i 30 min. Förgrädda i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter. Gör under tiden i ordning fyllningen. Hacka broccolin i mindre bitar, små buketter och små bitar av stjälken. Koka några minuter. Det är bra ifall den inte blir genomkokt, för då finns risken att den efter gräddningen blir tråkigt och överkokt. Fräs hackad lök och riven morot någon minut. Fördela lök, morot, broccoli och smulad/tärnad fetaost i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll i pajskalet. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen tills osten har fått fin gyllenbrun färg och pajen inte vätskar sig. Njut med en sallad!

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

 
 
 

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

5 svar till ”Broccolipaj med fetaost”

  1. Mums! Tack för receptet, det räddade min söndag.

  2. Huuur god som som helst och jag gillar typ inte broccoli!

  3. Så jävla skönt att ha ett recept att gå efter, som någon prövat och gillar. Tack! Har inte smakat än, men doftar ljuvligt. Hade vitlök i med (ofc, för min del!).

  4. Jag hade inte så mycket broccoli hemma så jag gjorde en halv sats, men det blev rysligt mycket fyllning trots allt. Nu är den i ugnen och jag får se hur den blir. Till nästa gång ska jag nog prova göra precis enligt receptet.

  5. Supergod paj och lätt att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *