Broccolisoppa

Broccolisoppa

I våra odlingar formligen sprutar det med broccolibuketter från sommar till sen höst. Vi spar överflödig broccoli i frysen och kan under hela året äta av egen broccoli. Det här är en enkel broccolisoppa.

Ingredienser till 3-4 port
1-1, 5 broccolihuvud
2 potatisar
1 liten gul lök
1 liter vatten
1 buljongtärning
Örtsalt
2 dl grädde

Ugnsrostad broccoli med pumpafrön

0,5 broccolihuvud
någon näve pumpakärnor
någon skvätt rapsolja

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Grovhacka löken, skala och skär potatis och broccolin till soppan i mindre bitar. Koka det i vattnet tillsammans med buljongtärningen. När broccolin känns mjuk tas kastrullen från plattan och soppan mixas slät. Tillsätt grädde och örtsalt och låt koka upp innan servering. Ifall soppan känns för blaskig, red den med lite maizena. Skiva broccolin som ska ugnsrostas i tunna skivor. Fördela jämnt i en ugnsform strö ut pumpakärnor och ringla över olja. Rosta i ugnen tills det fått färg och broccolin verkar knaprig.

Servera denna broccolisoppa med ett gott bröd.

Tips!
Ersätt 1 dl vatten med vitt torrt vin.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *