Föreläsning på Takfarmen: Lördagen den 31 augusti kl 13:00 arrangerar jag en föreläsning och visning av Takfarmen.
”Föreläsning samt visning av Sveriges största takodling mitt i centrala Västerås. Jag kommer att berätta om hur man utnyttjar plats, bygger egna jordar och om hur man kan förlänga och förtidliga säsongen och massor av tips för både den stora och lilla odlingsytan. Det blir provsmakning av chili, så ta med egen vattenflaska om du är känslig.”
Tid: 31 augusti kl 13 Plats: Stora gatan 41
Föreläsningen på takfarmen kostar 150 kr och behöver anmälas via mail på johannes@farbrorgron.se samt att beloppet swishas till nummer 123 261 02 85. Maxantal är 80 personer och först till kvarn gäller. Maila gärna innan du swishar så att jag verkligen kan garantera att du får plats.
I år odlar vi, Christopher och jag på Takfarmen1 för sjätte året i rad. Genom takodlingen har vi gjort en hel del nya upptäckter och kommit på en hel del intressanta odlingslösningar. Från början var det ett roligt experiment men nu har det också kommit att bli en källa för mängder av underbara egenodlade grödor. Årligen skördar vi mellan 200- 300 kg tomater, 30 kg chilifrukter, några kilo sallat, tomatillos, paprikor, rotfrukter, sötpotatis, rotselleri samt en hel del kryddor, intressanta bladgrönsaker samt blommor.
Välkomna upp! Johannes
Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.
Endagskursen ”Odla dig ur krisen” i Stockholm den 23/2 handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv (något många av oss glömt de senaste 70 åren). Genom att odla kallt, och därmed naturligt utan… Läs mer: Endagskurs Stockholm 23/2
Huvudkål är kungen bland kålgrönsakerna i köksträdgården, både utseendemässigt och till hur den breder ut sig. Ser man även till hur mycket mat den kan ge (beroende på om någon annan äter upp… Läs mer: Vi sår och skördar huvudkål kallt!
Det spås att kaffe ska bli dyrare och kanske kosta 100 kr paketet. Då är det på tiden att man kikar på alternativ. Det blir till att kavla upp ärmarna och förse sig… Läs mer: Kaffe – så här gör vi vårt egna!
Under 1990-talet började mina, Johannes äventyr med att odla kallt, vinterså, olika slags perenner i mitt första kallväxthus. Strax efter de första lyckade sådderna började jag att experimentera med olika kryddor och grönsaker.… Läs mer: Att odla kallt – vinterså
Att Odla kallt är att odla naturligt! Att odla kallt har förenklat vårt odlande enormt. På köpet har vi även fått, kraftigare, tåligare och fler plantor = mer mat. Vi har liksom förlängt… Läs mer: Odla kallt = odla naturligt!
Under vårens odlingskurs i Sundsvall ligger odlarfokuset på vår och sommar, både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan maximera och förlänga skördarna genom att förkultivera, serieodla, samplantera, odla trångt… Läs mer: Odlingskurs på Scandic Sundsvall city den 5/4 2025
Ostronört är som ett veganskt alternativ till skaldjur. Odlar man den själv kan man förhoppningsvis njuta av den i fler år, den klassas nämligen som perenn. Här berättar vi om hur vi odlar… Läs mer: Ostronört – växten som smakar skaldjur
Lämna ett svar