7 underbara recept med zucchini

Mustig zucchinisoppa

Denna smakrika soppa passar bra som en lättare lunch/middag eller som förrätt. Genom att fräsa zucchini och vitlök innan kokningen kommer en nötig smak fram och gör soppan mustig.

Läs hela receptet

 Zucchinimuffins med blåbär

Vi som odlar zucchini vet att det är lätt hänt att få en mycket riklig skörd. Varje gång man kommer på ännu ett användningsområde blir man lycklig. I detta recept har vi använt två zucchini i vanlig storlek (som i butiken). I fall du har en enorm zucchini i din odling och vill ”bli av” med den är det nog en god idé att först ta bort skalet, som kan vara väldigt hårt och därefter gröpa ur kärnorna som hunnit bli rätt stora och hårda. De mindre exemplaren går att använda som de är i detta mumsiga recept.

Läs hela receptet

 Zucchiniplättar

Med zucchiniplantor i tre odlingar blir det en del att skörda och äta upp. Då och då river vi zucchini och gör matiga plättar.

Läs hela receptet

LCHF-bröd med solros, zucchini och stadsodlad kummin

Ibland vill man av olika anledningar undvika kolhydrater men ändå njuta av en smörgås. Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost.

Läs hela receptet

Falsk ostkaka med zucchini

En härligt krämig ostkaka som passar lika bra till kaffet som till efterrätt, här serverad med vispad grädde och hemkokt körsbärssylt. Har du som vi, sparat några zucchini från förra årets odlingssäsong. Passa isåfall på att göra något riktigt gott av dem.

Läs hela receptet

 Kokosmjölksgryta med quorn och curry

Denna gryta har för oss blivit lite av en snabbmåltid och älskas av både barn och vuxna. Det är så himla enkelt att grovhacka lite grönsaker, fräsa i curry och sen låta koka med kokosmjölk.

Läs hela receptet

 Lyxig pasta med ugnsrostade grönsaker och pestosås

Detta blir som en ratatoille med zucchini, tomat, lök, kronärtskocka och sparris. Tillsammans med vitlök, olivolja, pressad citron och vinäger ugnsrostas de samtidig som de saftar till sig rejält. Blandningen serveras till pasta. Pestosåsen är verkligen pricken över i:et och lyfter denna rätt till en högre nivå. Mmmm…

Läs hela receptet

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”7 underbara recept med zucchini”

  1. Underbart! Jag har tre olika sorters zucchini som är fulla av små fina frukter – de här recepten ska testas! Tack!

  2. […] Tips på fler zucchini-recept: 7 underbara recept med zucchini […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *