Vår i trädgården med byxor från Operose

När det är omväxlande vårväder, ena dagen soligt och varmt för att nästa dag bli blåsigt och kallt. Då är det skönt med trädgårdskläder som sitter bra! Den här artikeln gör vi tillsammans med Operose vars byxor vi använt i snart tio år. Operoses alla byxor är bekväma, snygga och höga i midjan så att det inte glipar mellan byxlinning och tröjan. Dessutom är de av en särdeles god kvalité och håller länge, väldigt länge. Går du i byxtankar, använd koden 24FARBRORGRÖN10 så får du 10 % rabatt.

Hängselbyxorna som jag använder på bilderna heter JENNY och passformen med den höga ryggen värmer fint när solen går i moln och regnet hänger i luften, färgen är senapsgul men modellen finns i flera andra färger. Operose har flera typer av arbetskläder i sin webbutik. Det är byxor i olika modeller, jackor, skjortor, väskor, fickor och andra tillbehör.

Kika in på mina byxor här: ”JENNY hängselbyxa senapsgul” och på Operose sida här: Operose

 Operose gör arbetskläder för kvinnor och utan kompromisser, de passar väldigt många olika kroppsformer. Även män turligt nog och Johannes har levt i sina byxor under de senaste 8 åren, han föredrar modellen AVA ( längre ner i artikeln kan du kika på dem). Det här är ett samarbete med företaget Operose och skriver du in 24FARBRORGRÖN10 får du 10 % rabatt på Operose egna produkter tills att maj tar slut.

Lite vårfix

Vi tog oss en tur till Skogsträdgården i veckan för att vattna och kolla läget. Vitlöken, som vi planterade i höstas, såg fin ut. Höstlöken var i fjuttigaste laget men med lite guldvatten kanske de växer på sig. I väntan på planterad lök kan man njuta av perenna varianter. Både piplök och luftlök växte frodigt. Den kinesiska gräslöken, den sibiriska kantlöken och ramslöken frodades också.

Den vintersådda spenaten

Vår vintersådda spenat har tittat upp i pallkragen och det börjar bli en härligt grön matta. Fröna spred vi ut i januari och sedan dess har de legat i jorden och inväntat rätt tid för att gro. Odlingen ligger på norra sidan av en ås i odlingszon 3 med mest sol från kl 11 och framåt. Bladen är inte riktigt i skördestorlek tycker vi, men man kan ju knycka några blad här och där redan nu.

Läs mer: Varför blommar spenaten?

Rabarblommor

Vår rabarber har fått rejäla näringsbooster under våren. Rabarber formligen älskar guldvatten och därför ser vi till att jorden intill rabarbern får guldvatten kontinuerligt. Nästa gång vi kommer till rabarberodlingen vid skogsträdgården ska vi nog skörda till en paj, men denna gång var det bara blommorna vi brydde oss om. Ibland tar vi bort alla blomknoppar för att vi vill att rabarberplantorna ska hålla sig lite mer kompakta. Vissa år struntar vi det och blommorna blommar med sina vackra blommor. Sedan kan vi skörda en massa frön och för se våra barn Gröna Frön med dessa.

Läs mer: Ska man ta bort rabarberblommorna eller inte?

Sugen på vad man kan göra med rabarber på våren? Här kan du läsa mer: Rabarber

Maskrosor

Når något år sedan försökte vi oss på att göra eget kaffe på maskrosrötter. Rostningen i ugnen misslyckades och rötterna blev mer lika kolbitar än kaffe. När vi såg att pallkragarna omringades av mängder med monsterplantor av maskrosor blev vi sugna på att åter igen göra ett försök. Blomknopparna sparade vi för att äta upp och bladen fick bli till ogräsgödsel och igår torkade vi rötterna till kaffe. Det är kul när allt på en växt kan komma till användning, särskilt när det är en växt som mest räknas som ogräs.

Läs mer: Göra eget ogräsgödsel och ensilage

TV-byxor

I april fick Farbror Grön komma till TVT Nyhetsmorgon och prata om vår senaste bok serieodling och vad det innebär att serieodla. Kolla in klippet och byxorna på länken nedanför.

https://www.tv4play.se/klipp/a511f946094e6bda1c7a/video-det-innebar-serieodling-handlar-om-att-ta-vara-pa-platsen

Info om byxorna

Operose har flera typer av arbetskläder i sin webbutik. Det är byxor i olika modeller, jackor, skjortor, väskor, fickor och andra tillbehör. Byxorna som Johannes har på sig på bilderna ovanför heter AVA och har använts flitigt under 8 års tid. Hängselbyxorna i detta inlägg som jag Theres har på mig heter ”JENNY hängselbyxasenapsgul”. Det finns också andra fina färger på hängselbyxorna och på alla andra byxor.

Kika in på mina byxor här: ”JENNY hängselbyxa senapsgul”, Johannes AVA här: AVA arbetsbyxa Petrol och samtliga byxor här: Arbetsbyxor.

Och glöm inte att du ska skriva in 24FARBRORGRÖN10 när du beställer så att du får du 10 % rabatt på Operose egna produkter, gäller tills tills att maj tar slut.

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *