Så spenat kallt mellan januari och april

Under några år har vi lyckats med att så spenat kallt i pallkragar och direkt på friland under januari och februari. Oftast har vi berättat om hur vi vintersår i kalla ouppvärmda växthus men den här tekniken är enklare än så. Har du is i magen och vill ha en tidig och riklig skörd av spenat rekommendera jag verkligen denna teknik. Du behöver bara frön och någonstans att stoppa dem.

Att så spenat kallt fungerar alldeles ypperligt mellan januari – maj, även på tjälad jord, lägg då gärna lite tinad jord ovanpå. Väntar du att så spenaten i maj – juni, när dagarna är långa, blir det mest blommor och frön. Men sår du kallt nu på vintervåren är chansen till stora gröna blad stor. Jag håller tummarna nu för alla eftersläntare som inte likt mig har som tradition att så den 4 januari. Hör av er när ni skördar. Kul att se hur det går hos alla er som sår spenat så här tidigt. Lycka till.

På filmen ovan visar jag hur jag gör min vintersådd av spenat.

Här nedan listar vi alla våra spenatinlägg

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Så spenat kallt mellan januari och april”

  1. […] spenat: Vinterså spenat på friland och i pallkrage och skörda i vår, Hjälp, spenaten blommar!, Så spenat kallt mellan januari och april, Hur mycket spenat blir det i en […]

  2. […] Odla kallt – kallså spenat i pallkrage och på friland, Odla kallt – vinterså spenat i back, Så spenat kallt mellan januari och april, Hur mycket spenat blir det i en pallkrage?, Hjälp, spenaten blommar!, Serieodla och Odla kallt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *