Enkel och supergod spenatsallad

En himmelskt god sallad och himmelskt enkel att göra. Barnen som rynkade på näsan åt spenat tidigare, brukar nu fråga efter denna enkla spenatsallad.

Det här är en sallad där man får höfta med ingredienserna. Det viktiga är att inte ta för mycket balsamico, eftersom det kan bli lite starkt.

Ingredienser:

  • Färsk spenat i valfri mängd
  • Parmesan, finriven
  • Rostade solrosfrön
  • Balsamico, gärna en söt variant
  • Olivolja

Gör så här: Rosta någon näve solrosfrön i en torr stekpanna. Fördela hälften av spenatbladen på ett fat. Stänk över balsamico och olivolja. Strö över finriven parmesan och hälften av solrosfröna. Lägg sedan ett till lager med spenat och gör om samma procedur med övriga ingredienser. Ät som en läcker sallad till middagen.

Förslag på andra recept med spenat i: Spenatssoppa, Spenat- och ogräspaj och Palak panir.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Enkel och supergod spenatsallad”

  1. Gjorde denna sallad i helgen, då min odlingstunnel producerar mer spenat än vi hinner äta. Bästa sallad jag ätit på länge. Kommer göra den många gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *