Spenatsoppa

Odlar man en massa spenat är det nästan ett måste att tillreda spenatsoppa. Så här på vårkanten har vi en massa vintersådda spenatplantor som ger oss rikligt med skörd.

Ingredienser 4 portioner

  • 500-600 gr färsk spenat
  • olivolja
  • 2 st lökar, tex schalottenlök
  • 2 buljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 2-4 dl grädde
  • mjöl eller maizena för att reda soppan
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • rostade solrosfrön till servering
  • creme fraîche till servering
  • ev kokt ägg

Gör så här: Fräs spenaten i en skvätt olivolja i en stekpanna. Finhacka löken och fräs i olivolja i en stor kastrull. När löken är mjuk vänder du ner spenaten och tillsätter buljongtärning och vatten. Låt koka 5-10 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Koka upp soppan och red den med lite Maizena ifall den känns för lös. Servera soppan med en klick creme fraîche och lite rostade solrosfrön. Ringa också över lite olivolja. Det är också gott att lägga i en kokt ägghalva i sin soppa.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *