7 gröna recept med gurka

Gurka är underbart och något vi går och längtar efter väldigt länge. Men när de ger skörd kommer det oftast mycket och under en begränsad tid. För att inte familjen ska tröttna på dem gäller det att leka med dem i köket på ett kreativt vis. Här kommer 7 förslag på gurka som vi gillar och ofta lagar under den senare delen av sommaren när vi har ett överflöd av denna gröda.

Morot- och gruksallad med asiatiska smaker

Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma. Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger.

Läs hela receptet

Tzatziki

Vissa röror kan man bara inte få nog av. Som tzatziki. Det spelar ingen roll hur mycket vi gör, det blir ändå inget över. Röran passar extra bra till grillad mat och nybakat Levain.

Läs hela receptet

I våra odlingar förekommer alltid ett gäng gurkplantor som ger oss färsk gurka under senare delen av sommaren. För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. Barnen älskar det här receptet och har gurkan till nästan allt

Läs hela receptet

Smörgåstårta

Det är inte helt lätt att få till en vegetarisk smörgåstårta. Gillar du medelhavssmaker så kanske den här kan passa? Rödlöksmarmeladen ger det där lilla extra som gör att man verkligen inte kan sluta äta.

Läs hela receptet

Potatissallad med örter

Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg. Salladen blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.

Läs hela receptet

Efter flera misslyckade försök på egen hand att syra gurkor fick jag tillslut ta hjälp av min polskfödda vän Magdalena Mcweld. Tillsammans har vi utformat detta underbara recept

Läs receptet

Vi gjorde en kall gurksoppa och blev helt överväldigad! En perfekt rätt, mellanmål eller sidotillbehör när man är mitt i gurkperioden och tycker att tzatziki blivit lite tradigt.

Läs recept

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *