Morot- och gurksallad

gurka och morot i sojavinägrett

Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma. Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger.

Ingredienser
2 morötter
1/4 gurka
1 dl äppelcidervinäger
1/2 dl japansk soja
1/4-1/2 tsk torkad ingefära eller 1 tsk färskriven
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här: Strimla gurkan och morötterna så fint som möjligt. Häll över vinäger, soja, vitlök och ingefära. Blanda väl. Servera till någon risrätt eller nudelrätt.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.








3 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *