Morot- och gurksallad

gurka och morot i sojavinägrett

Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma. Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger.

Ingredienser
2 morötter
1/4 gurka
1 dl äppelcidervinäger
1/2 dl japansk soja
1/4-1/2 tsk torkad ingefära eller 1 tsk färskriven
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här: Strimla gurkan och morötterna så fint som möjligt. Häll över vinäger, soja, vitlök och ingefära. Blanda väl. Servera till någon risrätt eller nudelrätt.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

3 svar till ”Morot- och gurksallad”

  1. Tack! Så kul att finna ett gott asiatiskt recept hos dig.

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Vad roligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *