Gurksoppa med smak av mynta och citron

Gurksoppa

Jag gjorde en kall gurksoppa och blev helt överväldigad! En perfekt rätt, mellanmål eller sidotillbehör när man är mitt i gurkperioden och tycker att tzatziki blivit lite tradigt.

Härom veckan var det många som pratade om gurkskörd i facebookgruppen Farbror Gröns trädgårdsland ( är du ännu inte med?). Helt plötsligt står man ju där, om man har flyt, i augusti med ett överflöd och behöver alla tips man kan få. I en kommentar i gruppen var det en medlem som tipsade om att göra kall gurksoppa, utan något specifikt exakt recept. Hon skrev, ta en gurka, en pressad lime, ett knippe mynta, salt och yoghurt och mixa. Jag tyckte att det lät så gott och fräscht och kunde nästan känna smaken när jag läste ingredienserna. Så jag tog det jag hade hemma och testade. Resultatet blev ljuvligt och fast att jag sa till mig själv att jag skulle spara en skvätt till kvällen, så åt jag upp allting till lunch.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =