Picklad kålrabbi

Picklade kålrabbi i glasburk

Ibland tycker jag att den supersnygga grönsaken kålrabbi är lite svår att använda i köket. Den är ganska god ugnsbakad i stavar, som ingrediens i en gryta eller gratinerad med parmesan. Men allra godast är den färsk, tycker jag , i skivor.

Med picklad kålrabbi bevaras den färska krispigheten och det söta i lagen gör kålrabbin till ett läckert tillbehör till vilken middag som helst.

Ingredienser

1-2 kålrabbi

Kålrabbi

Lag:
1 del ättikssprit (12%), tex 1 dl
2 delar strösocker, tex 2 dl
3 delar vatten, tex 3 dl
någon nypa salt

Gör så här: Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp, rör om så att allt socker löser sig. Låt lagen svalna medan du skär kålrabbin tunt, gärna med mandolin. Lägg kålrabbiskivorna i en ren glasburk och häll över lagen. Låt stå en timme i kylskåpet innan servering.

Picklad kålrabbi kan förvaras i kylskåp i flera månader.

När man ändå håller på att pickla kålrabbi, kan man även passa på att pickla andra grönsaker. Vi brukar ofta göra picklad rödlök till våra halloumiburgare.

Theres Lundén

 


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

3 svar till ”Picklad kålrabbi”

  1. Odlar kålrabbi för första gången! Så skoj nu när de snart kan skördas. Men jag undrar: ska jag skala rabbin innan jag skivar dom? Mvh/BrittaJ

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Det blir oftast godast

      /Johannes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *