Picklad kålrabbi

Picklade kålrabbi i glasburk

Ibland tycker jag att den supersnygga grönsaken kålrabbi är lite svår att använda i köket. Den är ganska god ugnsbakad i stavar, som ingrediens i en gryta eller gratinerad med parmesan. Men allra godast är den färsk, tycker jag , i skivor.

Med picklad kålrabbi bevaras den färska krispigheten och det söta i lagen gör kålrabbin till ett läckert tillbehör till vilken middag som helst.

Ingredienser

1-2 kålrabbi

Kålrabbi

Lag:
1 del ättikssprit (12%), tex 1 dl
2 delar strösocker, tex 2 dl
3 delar vatten, tex 3 dl
någon nypa salt

Gör så här: Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp, rör om så att allt socker löser sig. Låt lagen svalna medan du skär kålrabbin tunt, gärna med mandolin. Lägg kålrabbiskivorna i en ren glasburk och häll över lagen. Låt stå en timme i kylskåpet innan servering.

Picklad kålrabbi kan förvaras i kylskåp i flera månader.

När man ändå håller på att pickla kålrabbi, kan man även passa på att pickla andra grönsaker. Vi brukar ofta göra picklad rödlök till våra halloumiburgare.

Theres Lundén

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Picklad kålrabbi”

 1. Odlar kålrabbi för första gången! Så skoj nu när de snart kan skördas. Men jag undrar: ska jag skala rabbin innan jag skivar dom? Mvh/BrittaJ

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Det blir oftast godast

   /Johannes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *