Toras favoritrecept

Toras favoritrecept
Klicka på bilden för att komma till vår receptsida.

Igår fick vår dotter ett enormt sug efter att laga något riktigt smarrigt. Hon drog upp sin surfplatta och tog sig in på farbrorgron.se. Efter ett tag hamnade hon på rätt plats – vår receptsida, Sedan började hon fråga oss om vi hade ingredienser hemma till det ena och det andra.

Efter ett tag stod hon på en pall i köket med halva kroppen på väg in i skafferiet, det enda jag kunde se var två små fötter som stack fram bakom skafferidörren. Målmedvetet gick hon på jakt efter vaniljpulver, chiafrön, mandlar, florsocker och massa annat. Här kommer tre söta recept hon tänker sig att vi ska hinna med under höstlovet.

Hon är verkligen inte ensam i vår familj om att använda recept-sidan. Vi besöker den flitigt för att kolla upp recept på sådant vi brukar göra. Om vi inte har någon idé på middagsrätt tittar vi på bloggen. Inför barnkalas får barnen florera runt bland bakverken och välja deras favoriter.

Denna vecka är det höstlov och följande recept har Tora valt ut för veckan. Shiapuddingen kommer serveras imorgon. Fröna blötläggs nu under natten.

Mandelmums med citron

Barnsligt goda mandelmumsbitar med hasselnötter. En otroligt lätt kaka att baka som inte lämnar efter sig så mycket disk och stök. Det rivna citronskalet ger de det där lilla extra.

Läs receptet.

Vaniljpudding med chiafrön

Det här är en fantastiskt god vaniljpudding som är nyttig och hur lätt som helst att göra vegansk. Vi serverar den iskall och det är då den smakar allra bäst.

Läs receptet.

Lingon- och blåbärspanacotta

En härligt krämig efterätt smaksatt med blåbärs eller lingonpulver. Byter du ut sockret mot steviaströ hamnar den dessutom i kategorin LCHF efterrätter. Det går även att använda frysta bär.

Läs receptet.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *