Julrecept – Saffransknäck med pinjenötter

Saffransknäck med pinjenötter och flingsalt

Vi tycker et är roligt att då och då smaksätta knäcken med lite andra smaker än det man kanske är van vid. I dessa knäckformar har vi knäck som smakar lite saffran. De är toppade med pinjenötter och några nypor flingsalt. Om du inte testat att göra saffransknäck, kanske det är dags detta år!

Saffransknäck med pinjenötter och flingsalt

Ingredienser till ca 70 st

  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl pinjenötter
  • Några nypor flingsalt

Gör så här: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. När de börjar bli gyllenbruna är de klara. Låt dem svalna på ett fat. Blanda alla ingredienser utom pinjenötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt knäcken koka upp för att sedan sjuda i ca 25 – 30 min tills den är 124 grader. När du anser att det kokat klart portionerar man ut knäcken i knäckformar av papper. Vi använder en knäcktratt.

Lägg några pinjenötter på toppen av varje knäck och strö lite flingsalt ovanpå. Låt sedan knäcken svalna.

Saffransknäck är supergoda till glöggmyset!

Vi har också fler recept på söta juligheter: Toras knäck på egenodlad sirap!, Körsbär i likör, Kola med choklad och vanilj

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *