Julrecept – Saffransknäck med pinjenötter

Saffransknäck med pinjenötter och flingsalt

Vi tycker et är roligt att då och då smaksätta knäcken med lite andra smaker än det man kanske är van vid. I dessa knäckformar har vi knäck som smakar lite saffran. De är toppade med pinjenötter och några nypor flingsalt. Om du inte testat att göra saffransknäck, kanske det är dags detta år!

Saffransknäck med pinjenötter och flingsalt

Ingredienser till ca 70 st

  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl pinjenötter
  • Några nypor flingsalt

Gör så här: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. När de börjar bli gyllenbruna är de klara. Låt dem svalna på ett fat. Blanda alla ingredienser utom pinjenötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt knäcken koka upp för att sedan sjuda i ca 25 – 30 min tills den är 124 grader. När du anser att det kokat klart portionerar man ut knäcken i knäckformar av papper. Vi använder en knäcktratt.

Lägg några pinjenötter på toppen av varje knäck och strö lite flingsalt ovanpå. Låt sedan knäcken svalna.

Saffransknäck är supergoda till glöggmyset!

Vi har också fler recept på söta juligheter: Toras knäck på egenodlad sirap!, Körsbär i likör, Kola med choklad och vanilj

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *