Indiskt ” syrlig grönsaksgryta med friterad potatis och yogurthsås”

 

En syrlig, smakrik och ganska torr grönsaksgryta, som en Indisk wok nästan.

Syrliga grytan

Ingredienser:
8 dl blomkål
5 dl zucchini
2-3 dl morötter
1-3 msk currymasala
1/2 tsk hing
1 skvätt rapsolja eller några msk ghi
1 tsk nymortlad svartpeppar och eller chili
2-10 msk pressad citron, färsk
1-2 tsk salt

Gör så här: Koka upp vatten. Skala morötterna och skär den i tunna stavar ½ x 3cm, bryt sönder blomkålen i små buketter och skär zucchinin i 1-2 cm stora kuber. Koka först morötterna i 6-8 minuter och häll därefter i blomkålen och zucchinin. Koka dem mjuka men så att de också behåller spänsten. Låt de kokta grönsakerna rinna av i ett durkslag och hetta därefter upp rapsolja eller ghi i en kastrull. Stek först kryddorna i några sekunder och häll därefter ner den pressade citronen och grönsakerna, stek under omrörning i några minuter så att allt har blandat sig. Ett altenativ för att få grytan mindre syrlig kan vara att tillföra 2-5 msk creamy coconut i grytan och inte ta så mycket citron.

Friterad potatis

Ingredienser:
1,5 l potatis
1 l rapsolja
en tjockbottnad kastrull
salt

Gör så här: Tärna potatisen i 1-2 cm stora kuber och hetta upp oljan till ca 180 grader. Lägg ner potatisen i den heta oljan med hjälp av en hålslev. Fritera i omgångar ca 3-4 dl åt gången annars blir inte potatisen knaprig utan bara oljekokt. När du tycker att den fått en fin färg, häller du av den i ett durskslag eller på ett hushållspapper.

Till den syrliga grytan och potatisen passar en yoghurtsås väldigt bra.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

5 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *