Beskära vindruva

Jag har haft lite dåligt samvete när jag tittat på den lettiska blåa vindruvan i växthuset de senaste åren. Jag har klippt i den på vårkanten och sommaren men den har aldrig blivit så där tuktad från grunden. Trädgårdsmästaren Inga kom förbi med en bunt av tidningen ”Hemträdgården” och när jag slog upp denna enkla instruktion i nr 1 2009 så kunde jag inte längre förtränga vinstockens behov av en kraftig beskärning. Sagt och gjort och ungefär 3veckor senare en vad de rekomenderade så tog jag tag i saken. Med oss hem fick vi ca 15 väldigt fina vindruvssticklingar. Jag har aldrig tagit sticklingar så här tidigt på året men håller tummarna för att det ska gå bra. Nu står sticklingarna i en vas i källaren under ett lysrör som lyser i 14h intervall.
Vilken växtkraft! (och vilken slapphet av mig), då har den under sommaren levererat en hel del blad till våra underbara vinbladsdolmar

 

 Återstår att se hur den tar sig efter denna kraftfulla reducering.

Johannes Wätterbäck

 

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *