Föreläsningar framöver

Nu är det snart sommar och jag har tre föreläsningar kvar innan jag tar föreläsningssemster. Växjö onsdagen den 22 maj och Östersund lördagen den 24 maj och söndagen den 26 maj.

Under juni och juli tar jag semester från föreläsandet och lägger min tid på odlandet och att njuta i våra odlingar. Våren är en intensiv tid på alla plan så det passar som handen i handsken att dra ner på resandet i juni – juli.

Föreläsningar den närmaste tiden

Mellan den 23 – 25 augusti dyker jag upp som konferencier På Sofiero slott under ”Den stora trädgårdsfesten”. Tisdagen den 2 september kommer jag till Mölnycke och onsdagen den 4 september till Landvetter. Lördagen den 7 september dyker jag upp i Enköping för att dagen efter den 8 september prata odling i Uddevalla ”Nisses växter”. Den 26 september kommer jag till Sjöbo, den 17 oktober talar jag på biblioteket i Västerås och den 22 oktober befinner jag mig i Hudiksvall.

Föreläsning på Takfarmen

Lördagen den 31 augusti arrangerar jag en föreläsning och rundvandring uppe på takfarmen. Föreläsningen på takfarmen kostar 150 kr och behöver anmälas via mail på johannes@farbrorgron.se samt att beloppet swishas till nummer 123 261 02 85. Maxantal är 80 personer och först till kvarn gäller. Maila gärna innan du swishar så att jag verkligen kan garantera att du får plats. Vill du och tex din trädgårdsförening komma på besök till Takfarmen finns det möjlighet att ta emot mindre sällskap under augusti – oktober. Maila mig på johannes@farbrorgron.se

En del föreläsningar och workshops berättar jag inte om då dessa är för slutna sällskap, så bli inte förvånad om jag dyker upp i din stad utan att du vet om det. En del föreläsningar är heller inte i dags dato helt klara och jag får hela tiden nya förfrågningar. Det innebär att det är svårt att ha en definitiv lista då den hela tiden fylls på och förändras.

Kurser

Under hösten kommer vi gå ut med datum då vi håller våra endagskurser i Stockholm och Västerås samt våra helgkurser på Färna Herrgård. Som det ser ut nu kommer vi ha två helgkurser på Färna Herrgård, steg 1 och steg 2. Vet du redan nu att du vill gå på en av våra kurser och vill garantera en plats går det bra att maila på johannes@farbrorgron.se och skriva kurs i ämnesraden samt vilken kurs du vill gå på, Färna steg 1 eller 2 eller endagskurs och i vilken stad, Stockholm eller Västerås. Då kan vi snabbt återkoppla till dig när vi bestämt datum.

Boka föreläsningar och kom på besök

Vill du boka mig under hösten 2019 och våren 2020 är du välkommen att höra av dig. Enklast är om du mailar på johannes@farbrorgron.se och skriver föreläsning i ämnesraden. Har du ingen förening eller organisation i ryggen men vill att jag kommer till just din stad eller plats. Hör dig för med ditt närmaste bibliotek, studieförbund, bostads eller hyresgästförening.

Kontakta mig på:
johannes@farbrorgron.se
073-360 58 59
På vår facebooksida Farbror Grön kan man också skicka meddelande.

Mina populäraste föreläsningar:

Odla hela året: Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till som kan grönska? I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.

Odla där du är: Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.

Fler förslag på ingångar
Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Kvinnorna i mitt odlarliv
Mina älskade blommor
Stadsodling – hur kommer man igång
Stadsodling – Att odla på tak
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling<
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder
Vad gör man med skörden
Odla med naturen

Workshops
Odla med barn och pedagoger
Odlandets grunder
Bygga köksträdgårdar
Bygga stadsodlingarVill du ha besök till din kommun, trädgårdsförening, skola, hyres- eller bostadsförening?

Vill du kombinera olika teman eller har andra förslag på ämnen du vill att jag talar om. Kom gärna med förslag. Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *