Vi håller odlingskurs på Färna Herrgård

Nu är det äntligen dags att presentera vårens odlingskurs på Färna Herrgård. På Färna är både miljön och maten fantastisk och tillsammans med odlandet blir helgen till en sinnlig oas kantad av kunskap och nya odlingsmöten.  I år dyker vi ner på djupet i att odla hela året och att odla där man är. Vi varvar teori med praktiska moment både ute och inne. Varmt välkomna att spendera denna helg tillsammans med oss och en mängd andra odlingsintresserade medmänniskor.

Kursen hålls den 16 – 17 mars och är öppen för alla som är odlingsintresserade. I priset ingår fika, lunch, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs med Farbror Grön.

”Kursen var jättetrevlig. Det sociala hänget var minst lika bra som själva kursen. Diskussionerna i poolen och kring matborden kommer att leva länge i minnet.” 

Kursens innehåll

Odlingens fem faktorer

För att lyckas med odling behöver man känna till odlingens fem faktorer. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet.

Odla hela året / odla där du är

Vi odlar grönsaker året om och låter grödorna avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss och lär ut våra tekniker för odling, vintersådd, kall vårsådd, inomhusodling mm. För att få till det behöver man veta vilka grödor man kan så vid vilka tidpunkter och när grödorna är skördeklara.  En del av kursen kommer att handla om förökning av plantor.

Under de båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingsodlingskunskaper, fröer, egen sådd och kanske en planta. Varje moment är full med mängder av tips på hur du kan maximera samt förenkla dittodlande

Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!

Så här ser dagarna ut

Lördag
10.00 Välkomstfika på Färna Herrgård
10.30 Introduktion och föreläsning
12.00 Afternoon tea med soppa och goda snittar
13.00 Workshop/föreläsning
14.30 Eftermiddagsfika
15.00 Workshop/föreläsning
16.00 Workshopen avslutas och därefter är det egen tid för SPA och relax
19.00 Tre rätters middag i Herrgården  (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)

Söndag
7.00-9.00 Frukostbuffé i Herrgårdsbyggnaden + utcheckning
9.00 Workshop/föreläsning
10.30 Förmiddagskaffe
11:00 Föreläsning och meditationspass.
13.00 Kursen slutas med kaffe och smörgås

”Tack för ert personliga framförande och tydliga engagemang.
Det ska bli en fröjd att odla detta år!”

När: Lördagen och söndagen den 16 – 17 mars 2019

Var: Färna Herrgård (Karta)

Pris : 3500 sek exl moms / 4375 sek inkl moms.

Bokning: Kursen bokas genom en anmälningsavgift på 1000 kr som sätt in på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen samt ”Färna”. Senast den 20/2 betalas resterande 3375 kr till samma bankgiro-nummer. Det går också bra att betala hela beloppet vid anmälningstillfället. Vid anmälan ska du även fylla i vårt anmälningsformulär.

När anmälningsavgiften kommit in och anmälningsformuläret är ifyllt får du ett bekräftande mail att du antagits till kursen. Mailet skickas manuellt och kan därför dröja någon dag.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.

För övriga frågor om kursen, maila johannes@farbrorgron.se . Om du vill ge denna odlingskurs som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Maila iså fall, så skickas den efter att bokningen är gjord.

Välkomna

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Färna herrgård

 

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *