Glögg hör verkligen julen till. Lite extra lyxigt blir det när man kryddar sin egen och låter kryddornas dofter sprida sig i hela hemmet. I detta recept på vinbärsglögg utgår vi från vinbärssaft.
Egen vinbärsglögg
Ingredienser till 1 liter vinbärsglögg
- 1 liter Vinbärssaft
- 1 pkt Glöggkryddor (innehåller pomernas, nejlikor, russin, kanelstång och hel kardemumma)
- ev 1 -2 msk honung
Gör så här: Häll den färdiga vinbärssaften i en kastrull. Se till att den inte är för utspädd. Det ska smaka rikligt med vinbär. Tillsätt glöggkryddorna. Låt glöggen nästan koka upp. Låt sedan glöggen stå med kryddorna, gärna i en timme. Smaka av med honung för att få glöggen mer söt eller vatten om den smakar för starkt. Värm på glöggen innan servering och sila bort kryddorna.
Vinbärsglögg är gott ihop med russin och skållade mandlar.
Tips! Byt ut hälften av vinbärssaften mot rött vin. Se då till att glöggen inte värms för mycket. Alkoholen dunstar vid ca 78 grader.
Vi har även fler glöggrecept i vårt receptgalleri: Julens godaste glögg – Äppelglögg, Egen glögg på äppeljuice och granatäppeljuice
Theres Lundén & Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar