Göra egna julklappar – frukostpaket till frukostnjutaren

Visst är det roligt att få presenter som någon skapat eller plockat ihop på egen hand? Det tycker vi och det är minst lika roligt att själv skapa något att ge bort, som ett frukostpaket till exempel.

Att ordna med hemgjorda julklappar är roligt och brukar vara uppskattade av de flesta, men inte alla. Viktigt är nog att först ta reda på om mottagaren är av en sådan sort som uppskattar sådant som är hemgjort eller ej. Barn och ungdomar kan vara ganska kräsna till exempel.

Ett bra tips är ge bort sådant som verkligen är gott, fint och användbart på riktigt. Gärna sådant som personen i fråga brukar tycka om eller är intresserad av eller nyfiken på. Utöver det är förpackningen mycket viktigt. Det ska vara med stil och finess.

Vi brukar tänka att det vi vill ge bort ska ligga i en fin låda eller burk, gärna en återanvänd. Men det får absolut inte finnas spår av en tidigare etikett och eventuella gamla företagsloggor måste döljas. En fin påse av något slag kan också vara fin att lägga något i. Man kan vika en egen eller så kanske man har sparat en fin påse man själv fått.

Fina etiketter

Skriv gärna en egen etikett med fin penna och handstil som man kan klistra fast eller kanske hänga med ett fint snöre. En trevlig korg, vacker skål eller ett fat är också trevligt. Att använda celofan kan göra att ens present ser lyxig ut. Det viktigaste är att det ser fint och tilltalande ut. Tänker man efter själv, blir man ju lite mer glad ifall arrangemanget är vackert och personligt, än om det är lite slafsigt.

Vi brukar undvika att ge bort varor som behöver förvaras i kylskåp av den enkla anledningen att det finns risk att innehållet blir dåligt om det är i rumstemperatur för länge.

Frukostpaket

Under julledigheten kan det var lite mysigt att njuta av en fin frukost. Därför tänkte vi att ett frukostpaket skulle kunna uppskattas. Eftersom vi under årens lopp införskaffat oss en del loppisfynd brukar vi ofta kunna leta fram något som kan göra presenten ännu lite trevligare, som här en liten tekopp och sil.

I frukostpaketet har vi lagt ner Johannes favorit-teblandning. Den består av torkad Johannesört (såklart), timjan och mynta. De torkade örterna får gärna ligga i vattnet och dra några minuter innan man dricker teet. En äppel- och kanelgranola är gott till yoghurten och till julknäckebrödet kan man njuta av en marmelad gjord på rabarber, jordgubb och vanilj. Det hade också passat med skorpor, kex och inlagd gurka.

Recept: Egen granola med smak av äpplen och kanel, julknäcke, Sagolik sylt med jordgubbar, rabarber och vanilj (vi använder sylten som marmelad)

Theres Lundén & Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *