Julens godaste glögg – Äppelglögg

Äppelglögg

Vill du njuta av en otroligt god glögg kan du på egen hand krydda en äppelmust. Resultat kan bli en av de godaste glöggarna du någonsin smakat.

Det går bra att krydda den med vanliga glöggkryddor, kanel, kardemumma, pomerans och nejlikor eller som i det här fallet med stjärnanis och kanel. Då får man in en ton av lakrits som bryter av den traditionella julsmaken. Oftast behöver man inte tillsätta något sött även om en klick honung kan göra den gott. För er som vill bli varma eller som föredrar en torrare äppelglögg går det alldeles utmärkt att tillsätta några starka droppar starkt tex . 

Äppelglögg

Ingredienser: 
5 – 10 dl äppelmust 
2 kanelstänger 
4 hela runda stjärnanisar 
Ev lite honung 
Kanske lite renat, vodka eller Calvados 

Gör så här:  Blanda alla ingredienser förutom den eventuella honungen och starkspriten i en kastrull. Koka upp och sätt därefter på lock och låt den stå i ca 15 minuter. Smaka av och kontrollera om kryddorna givit lagom med smak, om inte upprepar du samma procedur en gång till. Sila sedan av kryddorna. Värm på glöggen strax innan servering och smaka av med ev honung och starksprit. Glöggen kan med fördel göras ett par dagar innan och förvaras i kylskåp eller på liknande plats. 

Andra goda glöggar du kan göra själv: Glögg med röda vinbär och Glögg på äppeljuice och granatäppeljuice.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

4 svar till ”Julens godaste glögg – Äppelglögg”

 1. Ska det vara 5-10dl äppelmust? Står 0,5 nu

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Det ska vara 5 – 10 dl

   /Johannes

 2. Profilbild för Marie Sjölander
  Marie Sjölander

  Xante (päronkonjak) är fantastiskt gott att ha i👌🏻

 3. […] har även glöggrecept i vårt receptgalleri: Julens godaste glögg – Äppelglögg, Egen glögg på äppeljuice och granatäppeljuice och Egen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *