Din varukorg är för närvarande tom!
Vegetariska Wraps med avocado och sesamtofu

Perfekt mat att ta med på utflykten. Ett lite mer nyttigt alternativ än att bara äta korv med bröd. De här wrapsen är milda men med många härliga smaker och konsistenser. Ramslöksoljan och rödlöken ihop med en krämig avokado, gräddfilsås, krispiga sesamfrön och söta körsbärstomater.
Ingredienser
3 Stora soft tortillasbröd
1 avocado
6 coktailtomater skurna i 4 delar vardera
4 msk sesamfrö
3/4 marinerat tofublock
1 liten fint hackad rödlök
6-8 soltorkade tomater
Örtsalt
1-2 dl gräddfil
1/2 skalad och urkärnad gurka
Några salldsblad
3 msk potatismjöl blandat med 4-8 msk vatten
Bakplåtspapper
Olja att steka i
Ramslöksolja
Steksnöre
Varm choklad
4-5 msk Kakao
5-8 msk kokossocker
6dl mjölk
Gör så här: Häll 1-2 dl gräddfil i ett kaffefilter och låt sila av ett tag. Blanda sedan ner 6-8 finhackade soltorkade tomater och lite örtsalt. Skär sedan ut ganska tjocka stavar av marinerad tofu och låt dem rinna av. Blanda potatismjöl och vatten och doppa tofustavarna i vattnet och rulla dem sedan i sesamfröna så att de täcker tofun som en panering. Stek stavarna på alla sidor så att de får färg. Lägg dem därefter på ett hushållspapper och låt dem svalna och rinna av.
Finhacka rödlöken, den ska vara fint hackad så att den både är en grönsak och en krydda. Dela avokadon, kärna ur och skär halvorna i skivor. Klyfta tomaterna och skala och kärna ur den halva gurkan och skär upp den i gurkstavar. Klipp av ett ca 30 cm långt bakplåtspapper och lägg på en torr och avtorkad bänk eller skärbräda. Ta därefter fram ett soft tortillabröd och lägg ut på något dylikt. Fyll tortillabrödet med ingredienserna men inte ut till kanterna utan mer i mitten. vik upp två av kanterna mot mitten och rulla den därefter som en wraps så att den blir försluten på båda kanterna. Lägg över wrapsen på ett bakplåtspapper och rulla ihop den likt en smällkaramell. Knyt båda ändarna och dela hela paketet på mitten med en vass kniv. Man kan packa med sig en skärbräda och en vasskniv i ryggsäcken på utflykten och dela dem precis innan man ska äta.
Varm choklad
Gör så här: Blanda kokossocker och kakao och vispa i det när mjölken börjar att koka upp. Häll i termos.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar