Vegetariska Wraps med avocado och sesamtofu

Perfekt mat att ta med på utflykten. Ett lite mer nyttigt alternativ än att bara äta korv med bröd. De här wrapsen är milda men med många härliga smaker och konsistenser. Ramslöksoljan och rödlöken ihop med en krämig avokado, gräddfilsås, krispiga sesamfrön och söta körsbärstomater.

Ingredienser
3 Stora soft tortillasbröd
1 avocado
6 coktailtomater skurna i 4 delar vardera
4 msk sesamfrö
3/4 marinerat tofublock
1 liten fint  hackad rödlök
6-8 soltorkade tomater
Örtsalt
1-2 dl gräddfil
1/2 skalad och urkärnad gurka
Några salldsblad
3 msk potatismjöl blandat med 4-8 msk vatten
Bakplåtspapper
Olja att steka i
Ramslöksolja
Steksnöre

Varm choklad
4-5 msk Kakao
5-8 msk kokossocker
6dl mjölk

Gör så här: Häll 1-2 dl gräddfil i ett kaffefilter och låt sila av ett tag. Blanda sedan ner 6-8 finhackade soltorkade tomater och lite örtsalt. Skär sedan ut ganska tjocka stavar av marinerad tofu och låt dem rinna av. Blanda potatismjöl och vatten och doppa tofustavarna i vattnet och rulla dem sedan i sesamfröna så att de täcker tofun som en panering. Stek stavarna på alla sidor så att de får färg. Lägg dem därefter på ett hushållspapper och låt dem svalna och rinna av.
Finhacka rödlöken, den ska vara fint  hackad så att den både är en grönsak och en krydda. Dela avokadon, kärna ur och skär halvorna i skivor. Klyfta tomaterna och skala och kärna ur den halva gurkan och skär upp den i gurkstavar.  Klipp av ett ca 30 cm långt bakplåtspapper och lägg på en torr och avtorkad bänk eller skärbräda. Ta därefter fram ett soft tortillabröd och lägg ut på något dylikt. Fyll tortillabrödet med ingredienserna men inte ut till kanterna utan mer i mitten. vik upp två av kanterna mot mitten och rulla den därefter som en wraps så att den blir försluten på båda kanterna. Lägg över wrapsen på ett bakplåtspapper och rulla ihop den likt en smällkaramell. Knyt båda ändarna och dela hela paketet på mitten med en vass kniv. Man kan packa med sig en skärbräda och en vasskniv i ryggsäcken på utflykten och dela dem precis innan man ska äta.

Varm choklad
Gör så här: Blanda kokossocker och kakao och vispa i det när mjölken börjar att koka upp. Häll i termos.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *