Chilisådd 2 Nu tittar de upp.

En chili som heter Mustafa tittar upp, en chili vi tror kommer vara underbar att fylla med ost och gratinera i ugnen.

 

En Bhut Jolokia Peach vecklar ut sina blad. En enda planta har vi och vi hoppas på en persikofärgad syrad sås som är så stark att man hajar till. Ni som följer oss vet att vi odlar fem olika slags Jolokior i år. Brun, röd, orange, vit och persiskofärgad. Tack Mari och Billan för att ni delade med er av era frön.
En chili som vi tycker ska bli enormt spännande att odla i år. Aji Amarillo. Ska tydligen ha en smak av viol. Tack Patrik Hultstrand för fröna. Kolla in hans jättefina chiliblogg och läs om honom i Weibulls senaste katalog. Klicka HÄR så kommer du till inlägget.
Vi planterade två till tre frön i varje behållare, vi tycker att det är så trist när de står tomma. Det är ju heller ingen konst att pillra ur ett par till plantor när man ändå håller på. När vi placerade en värmematta under Rootmastern så blev det fart på fröna. Första året vi använde värmematta och definitivt inte det sista. Det går ju så mycket snabbare. Slutligen ett tips. Vill ni odla chili och ha bra kunskap och mängder av inspiration. Gå med i chiliklubben på Facebook och titta in på Stigs hemsida.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Chilisådd 2 Nu tittar de upp.”

  1. Underbar syn! Mina har också börjat kika upp. Ser fram emot sommaren när man får pyssla om dom på altanen.

  2. Profilbild för Anders Larsson
    Anders Larsson

    Härligt! Jag drog upp de flesta av mina chilis redan i december, i ett litet uppvärmt drivhus. I veckan ska jag dock testa att så 24 frön i ett annat miniväxthus utan värme för att se skillnaden, har alltid kört uppvärmt annars.Ska dessutom se om jag kan få tillgång till lite utomhusyta av Ikano för att odla, håller tummarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *