Västerbottenpaj

Västerbottenpaj
Västerbottenpaj med citron

Till sommarfesten blev vi tillfrågade att göra en paj utan kött. Denna goda Västerbottenpaj hittade vi på icakuriren.se och den har vi gjort många gånger och alltid blir den lika uppskattad. Kanske är det för citronskalet i pajdegen som ger en viss syrlighet till helheten. Vi brukar äta pajen tillsammans med en kall sås med tångrom och en sallad.

Ingredienser
Deg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1 msk vatten
rivet skal av en citron

Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddfil
150 gr riven västerbottensost
1/2 tsk salt
kryddmått vitpeppar

Gör så här: Blanda mjöl, smör, vatten och citronskal till en smidig deg. Låt den vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Ta ut formen.

Vispa äggen och tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter. Servera pajen varm eller kall.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Västerbottenpaj”

  1. Profilbild för Nina Lundén
    Nina Lundén

    Bästa pajen, som jag just nu står och bakar till firande 😀

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *