Vårens odlingshelg på Färna Herrgård

Den 17-18/ februari 2024 går vår odlingskurs på Färna Herrgård av stapeln. Du finner den i vår webbshopp. Vi verkligen längtar efter att träffa er och att tillsammans njuta av denna fantastiska miljö och underbara mat. Det blir en helg då vi kliver in i odlandet utan skygglappar eller begränsningar. Här kan vi blomma ut i våra fulla potential bland likasinnade och med alla sinnen. Varmt välkomna

Nåja, vad är en bal på slottet, den kan ju vara fruktansvärt långtråkig, dötrist och tråkig och alldeles underbar. / Askungen

Odlingskurs 2024 på Färna Herrgård

Välkommen till 2024 års odlingsinsprationshelg den 17 – 18 februari på Färna Herrgård i Bergslagen, där vi går på djupet i att att odla kallt och att serieodla ( vilket vår nya bok också heter, som vi gör helt själva och snart dyker upp i vår webbshop). Bered dig på en helg som kommer leva kvar i ditt minne länge.

Färnahelgen riktar sig både till dig som är ny och erfaren, vi skräddarsyr helgen utifrån alla er som deltar på varje enskild kurs. Utöver en massa odlingsinspiration och kunskap kommer du även att få njuta av kulinariska måltider och slappna av i en underbar miljö. Bered dig på en kunskapsfylld helg tillsammans med andra medodlare som aldrig kommer tycka att du är för nördig eller för intresserad av det gröna.

Kursens grundinnehåll

 • Odla kallt och odla hela året
 • Serieodla, hur kan man skörda 2 – 3 grödor på samma plats under samma säsong
 • Fördjupad kunskap om jord, gödsel, biokol, kompostering, täckodling
 • Spännande och lite komplicerade ätbara växter
 • Kristidsperspektiv
 • Skörda, lagra laga – tips och recept
 • Odla för eget frö
 • Skadedjursbekämpning och växtsjukdomar
 • Deltagarnas egna trädgårdsfunderingar och tips
 • Fröbyte, ta gärna med lite frön om du vill byta
 • Frösådd av grönsaker och blommor (praktiskt moment)
 • Omplantering av växter till din odling (praktiskt moment)

Boka odlingskurs 2024: En person i ett enkelrum kr 5.950 inkl moms

Boka odlingskurs 2024: Två personer i ett dubbelrum kr 10.950 inkl moms

Odlingskurs 2024 på Färna Herrgård

Under odlingskursen på Färna Herrgård går vi på djupet i odlandet under vinter vår och sommar för både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan förtidliga, maximera och förlänga skördarna genom att odla kallt serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart. Vi kommer även beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet.

Tider:  Lördag 17/2  kurs kl 10-16 (lunch kl 12-13, middag kl 19). Det går bra att komma från 9.30 och småprata och fika med andra kursdeltagare. Incheckning brukar ske efter kl 12. 18/3 Söndag kurs kl 9-13 (frukost kl 8-9, smörgås kl 13).

I priset ingår fika, lunch, fyrarättersmiddag, frukost, övernattning och odlingskurs med Farbror Grön. Specialkost? Skriv i rutan för Anteckningar i kassan när du bokar din plats om du önskar specialkost och säg till om detta även när du checkar in Viktigt! Om du beställer kursen till någon annan, skriv i rutan för Anteckningar i kassan kursdeltagarens namn. Önskar du ett gåvokort att skriva ut och tex ge i present, kan du maila oss. Vid frågor maila: kontakt@farbrorgron.se Bokningsvillkor

Tips: Gillar du att åka längdskidor? kolla med färna strax innan kursen hur det ser ut med snö och kyla. De brukar ha ett skidspår som är omtyckt att ge sig ut på under någon ledig stund eller innan hemresa.

Varmt välkomna! Johannes & Theres


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Vårens odlingshelg på Färna Herrgård”

 1. […] Odlingskursen på Färna Herrgård finns det några platser kvar både i dubbelrum och i […]

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Absolut, men inte så många. I webbshoppen finns det en räknare vid varje resp kurs, där kan du se hur Här kan du kika: https://farbrorgron.se/webbutik/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *