Vad är det för typ av bok?

Nu har vår bok Flera fingrar gröna kommit ut i handeln på riktigt. Den har ju kunnat förbokats sedan strax innan jul, men inte skickats iväg förrän denna vecka. Vi har inte hunnit presentera innehållet i boken så detaljerat än och därför tänker vi att det nu är hög tid att ge riktig presentation utav boken.

I likhet med vår första bok Alla fingrar gröna, är vår nya bok en handbok för hur man odlar ätbara växter.  Tanken är att den som vill odla ätbart ska få en detaljerad guidning genom hela processen från tips på frösorter, förkultivering, omplantering, slutplantering, skötsel, skörd, lagring, mattips och slutligen hur man kan föröka växten. Vi har försökt att tänka på allt för att du som läser ska kunna lyckas så bra som möjligt med ditt odlande. Boken vänder sig inte bara till nybörjarodlare som man kanske kan tro, utan passar lika bra för den som kommit en lång bit på odlandets väg. Utöver själva odlingsförfarandet finner man också en mängd tips på jordbearbetning, växters näringsbehov, bekämpning av skadedjur och växtsjukdomar och serieodling.

Idag kom den oranga boken i brevlådan. Äntligen! Tittat lite i den, sååå fin. Vilket jobb ni lagt har lagt ner. Kvällslektyr framöver. Fin ihop med den gröna.

Mycket fakta – lite bilder

Boken är mycket faktaspäckad och antalet bilder är fåräknade. Dels för att vi inte upplever att det behövs och dels för att det skulle bli för många sidor. De bilder som finns är konstverk i akvarell. Vi har fotat av våra grönsaker och vidarebefordrat fotografierna till Tatiana Shirbidova (Ryssland) som har målat av dem. Det känns väldigt kul att våra handböcker inte innehåller massvis med inspirationsfotografier på oss i våra odlingar. Det är ju faktan vi vill förmedla med dessa böcker. Foton från våra trädgårdar finns ju i mängder på vår blogg, facebook-sida och instagram.

Tack, idag kom din fina bok, Flera fingrar gröna, med era signaturer. Jag gillar den verkligen, tydlig, rakt på sak, enkelt upplagt, superpedagogisk. Som en uppslagsbok man alltid vill ha med sig. Toppenbra med flera odlingsalternativ för samma gröda.
Och vilka fantastiska bilder!
Klart den bästa odlingshandbok jag läst!!!
Nu måste jag ju skaffa föregångaren till den här

Skillnader och likheter

Båda böckerna innehåller instruktioner för 36 grödor, men urvalet skiljer sig åt. I Flera fingrar gröna återfinns bla sparris, huvudkål, broccoli, sötpotatis, melon, ramslök, spenat och rädisa. Vi har i vår nya bok skrivit ett nytt och ganska omfattande avsnitt – Odlingens årshjul. Där berättar vi månad för månad vad vi gör i våra odlingar. Varje månad har tabeller med sådant vi sår, skördar, lagrar, tar frön ifrån, binder upp, sticklingsförökar mm. I Odlingens årshjul hoppas vi att du ska få en djupare bild av hur vi planerar vårt odlande så att vi, men också du, kan skörda och äta av egna grönsaker året om.

Har du fler frågor om vår nya bok, är du välkommen att ställa dem.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Uppdatering: I September 2019 blev boken nominerad till Årets Trädgårdsbok 2019.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Vad är det för typ av bok?”

 1. Profilbild för Siv Svensson
  Siv Svensson

  Era böcker är de bästa uppslagsböcker som finns, när man står där och undrar.
  Dessutom till ett facilt pris. Det måste ligga mååååånga timmars arbete n så utförlig bok.
  Tusen tack
  Siv

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack för fina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *