Flera fingrar gröna nominerad till Årets Trädgårdsbok

Vår bok Flera fingrar gröna har blivit utsedd till en av Sveriges bästa trädgårdsböcker 2019. Den är nominerad till Årets trädgårdsbok! Vi känner oss överväldigande. 

För fyra år sedan fick vi samma härliga och fantastiska besked som vi fick idag. Vår förra bok Alla fingrar gröna blev nominerad till Årets trädgårdsbok 2015 och nu har även vår nya bok Flera fingrar gröna blivit nominerad. Vilken grej och vilket erkännande! Efter allt jobb känns det så otroligt fint att Gartnersällskapet valt ut just vår bok som en av 2019 års bästa trädgårdsböcker. 

Varje år sedan 2003 har Gartnersällskapet tagit sig an en mängd trädgårdslitteratur av olika slag. En jury bestående av gartnersällskapets styrelse och sakkunniga lyfter sedan fram 11-12 titlar som de anser vara av synnerligen god kvalitét. Hur avgörs om en bok är av god kvalitet eller ej kan man kanske undra. Sällskapet sätter på sig sina granskar-glasögon och värderar bland annat böckernas saklighet, pedagogik, språkhantering och uttryck. Målgrupp och livslängd tar de också med i beaktningen. Bland de elva bästa trädgårdsböcker som Gartnersällskapet valt ut i år finns Flera fingrar gröna representerad med motiveringen:

Flera fingrar gröna : 36 växter att odla i din trädgård
Författare: Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Förlag: Bonnier Fakta

Har du undrat hur du ska odla quinoa i Sverige så får du svaret här. Johannes Wätterbäck och Theres Lundén ger tydliga tips på hur även du utan förkunskaper kan odla 36 ätbara grönsaker. Allt från melon till kailaan och sötpotatis. Vanliga problem tas upp och du får även råd inför tillagning. Författarna delar generöst med sig av sina tankar och erfarenheter, samtidigt som de ger mer generella odlingstips. Boken väcker odlingslust både för det vanliga och mer ovanliga.

Årets Trädgårdsbok

Vilken av de elva titlarna som kammar hem utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2019 meddelas om en och en halv vecka på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Vi håller tummarna såklart. Men bara att bli nominerad känns nog så hedrande.

Tack!

I och med denna nominering känner vi också en stor tacksamhet för att vårt förlag Bonnier Fakta ville göra vår uppföljare tillsammans med oss. Ett mycket fint samarbete som har lett fram till detta fina erkännande.

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Flera fingrar gröna nominerad till Årets Trädgårdsbok”

  1. Fantastiskt! Det är helt rätt och vi håller tummarna.
    Så vackra bilder och en ”bibel” för oss odlare.
    Stort grattis till er!

  2. […] Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna  samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under […]

  3. […] kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna  samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *