TV4 besöker våra stadsodlingar

I onsdags kom Tv4 på besök till oss i Västerås. Ärendet var intresse för stadsodling och som första anhalt visade jag upp vår takterrassodling, Takfarmen. Därefter blev det en tur till vår tillsammansodling.

Bland pallkragar och betongplattor visade jag programledaren Maria Forsblom runt bland tex rabarber, sallat, sötpotatis och örter. Att odla på ett tak är häftigt! I detta fall är såklart det centrala läget roligt i sig, men att kunna odla högre upp än på markplan och dessutom på en skyddad plats med mycket sol, ger odlingen mer fördelar än odlingar på marknivå. Det är helt enkelt varmare. Vi har också valt platsen med omsorg och valt den för att antalet soltimmar på dygn är nästan 12 timmar under högsommaren.

Besöket hos oss i Västerås utmynnade i två olika klipp som sändes idag på Nyhetsmorgon Tv4 ( 2/6 2019). I filmen finns de båda klippen att beskåda.

Efter Takfarmen-besöket lotsade jag tv-teamet vidare hem till oss där vi har den så kallade tillsammansodlingen. Vi grannar i vårt lilla hyreshus har tagit på oss ansvaret att ta hand om vår egen gård. Det innebär att vi klipper gräset, tar hand om rabatter och framför allt odlar egna grönsaker. Hyresbolaget har sponsrat oss med material, växter och redskap. Vi har till och med ett växthus och källarlokal där vi med växtbelysning kan driva upp plantor eller övervintra växter med hjälp av växtbelysning. 

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”TV4 besöker våra stadsodlingar”

  1. Vad jätteroligt, och så bra inspiration till andra bostadsföreningar att dra igång sin egen odling. Blir ju lite avundsjuk, inga rådjur, hjortar o sniglar som äter upp grödorna!
    Lycka till med odlingarna i alla era trädgårdar, verkar ju ändå bli lite mer regn än i fjol. Kramar från Anders o Aila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *