Spenatsoppa

Odlar man en massa spenat är det nästan ett måste att tillreda spenatsoppa. Så här på vårkanten har vi en massa vintersådda spenatplantor som ger oss rikligt med skörd.

Ingredienser 4 portioner

  • 500-600 gr färsk spenat
  • olivolja
  • 2 st lökar, tex schalottenlök
  • 2 buljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 2-4 dl grädde
  • mjöl eller maizena för att reda soppan
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • rostade solrosfrön till servering
  • creme fraîche till servering
  • ev kokt ägg

Gör så här: Fräs spenaten i en skvätt olivolja i en stekpanna. Finhacka löken och fräs i olivolja i en stor kastrull. När löken är mjuk vänder du ner spenaten och tillsätter buljongtärning och vatten. Låt koka 5-10 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Koka upp soppan och red den med lite Maizena ifall den känns för lös. Servera soppan med en klick creme fraîche och lite rostade solrosfrön. Ringa också över lite olivolja. Det är också gott att lägga i en kokt ägghalva i sin soppa.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *