Spenatpaj med röd pesto-creme

En underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme gör pajen till något alldeles extra. Något man inte vill sluta äta.

Ingredienser

Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr smör
  • 1-2 msk vatten

Fyllning

  • 150-200 gr spenat, gärna färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • kryddmått svartpeppar
  • 2 medelstora tomater

Röd pesto-creme

  • 100 g Philadephia
  • 1-2 msk röd pesto

Gör så här: Blanda mjöl, smör och vatten till en smidig deg. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Ta ut formen.

Finhacka spenatbladen och fräs hacket i en stekpanna på medelvärme tillsammans med lite olja och pressad vitlök.

Vispa äggen och gräddfil och blanda ner spenathacket, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Skär tomaterna i centimetertjocka skivor och placera skivorna ovanpå fyllningen. Grädda i 25-30 minuter. Blanda Philadelphia med peston i en liten skål. Den färdiga pajen är god med en klick pesto-creme och sallad.

Tips på andra recept med spenat i: Spenatfrossa-våra bästa spenatrecept

Theres Lundén


– ANNONS –

Boken Skörda, lagra, laga av Johannes Wätterbäck och Theres Lundén

I vår bok Skörda, lagra, laga finns en massa skördetips, lagrings´ér och framför allt goda gröna recept. Boken finns att köpa lite varstans, tex Bokus.se.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 6 =

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW