Sojafärssås med quinoa

En snabb och god vegansk rätt med lågt Gi. Perfekt mitt i veckan för en barnfamilj med många aktiviteter. Den grillade paprikan gör den mustig och mogen i smaken och rotsellerin ger en spännande touch man inte riktigt kan sätta fingret på.

Ingredienser 4 personer
1.5 dl sojafärs
4 dl vatten
1-3 msk buljong
1 liten gul lök
1 bit rotselleri 25-50 g
4 rejäla stänk med Japansk soja
1 burk krossade tomater
1 burk grillad paprika
2- 5 msk rapsolja
1 liten gul lök
2 nypor rårörsocker eller kokossocker
3 dl quinoa
Salt och peppar efter tycke och smak
Ramslöksolja
Pesto

Gör så här: Lägg i sojafärsen ,buljongen och den Japanska sojan i en kastrull med 4 dl vatten och småsjud tills allt vatten absorberats, lägg därefter på ett med lock och ta av från plattan och låt stå i 5-10 minuter och svälla. Finhacka löken och riv rotsellerin på det fina på ett rivjärn. Ta fram en till kastrull där du häller i en skvätt rapsolja och fräser löken och rotsellerin. Häll därefter i de krossade tomaterna och den grillade paprikan och stavmixa sönder paprikorna. Slå på en halv tomatburk med vatten, rårörsockret och häll i färsen. Låt småkoka i 10-20 minuter med locket på. Titta till lite då och då ifall du behöver späda med mer vatten så att såsen inte blir för tjock och bränner vid. Smaka av med ramslöksolja och eventuellt basilikapesto.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *