Runåbergs fröer – chilierbjudande

För ca 10 år sedan upptäckte jag en fröfirma som säljer ekologiska fröer. Det blev kärlek vid första påsen! I flera år har vi tänkt att det vore kul att samarbeta med ett av Sveriges bästa fröföretag, Runåbergs fröer, som dessutom har de snyggaste fröpåsarna. I år korsades våra vägar.

Det händer något speciellt när man öppnar ett svullet paket från Runåbergs fröer. Alla påsar är vackert bruna med tydlig svart text. Det står ingenting om hur man ska odla växterna på fröpåsarna. Den informationen finner man på deras hemsida som också är en fantastisk kunskapsbank. Deras frön är av en extremt god kvalité och till allra största delen ekologiska. Grobarheten är bland det bästa du kan finna i Sverige! En trevlig detalj med Runåbergs fröer är att dess prissättning gör det så mycket enklare för oss odlare att ha koll på våra beställningar, alla standardfröpåsar har samma pris, 32 kr styck. Tillsammans med vår rabattkod som ni hittar lite längre ner i inlägget får ni chilin Espelette med på köpet när ni beställer frön.

I januari hos Farbror Grön

Det är ett nytt år nu och det gäller att göra alla fröbeställningar innan favoritsorterna tar slut hos fröföretagen. För varje år vill vi testa nya sorter och samtidigt behålla gamla favoriter. Det är svårt att inte köpa på sig för mycket men samtidigt är det en del av charmen när man odlar, att man ökar från år till år. Efter några odlingssäsonger lär man sig att leva med ångesten att hela tiden öka på odlandet och efter ca 10 års odlande brukar man sluta upp med att säga att man ska odla mindre eller färre växter just i år. Det är ju ändå ingen som tror på dessa ord. Det som står på tur att så hemma hos oss denna månad är rotselleri, flera chilisorter samt paprika och aubergin. På senare år har vi också sett till att odla olika bladkålsorter och kryddor i ströljuset vid växtbelysningen där vi förodlar. Det blir som en bonusplantering där vi kan hämta bladgrönt till våra måltider, 4 steg från spisen. Kan det bli mer närodlat?

Så beställer du frön med erbjudande

I det här sponsrade inlägget bjuder Runåbergs fröer på en påse av den riktigt goda chilisorten Espelette när ni beställer fröer. Erbjudandet gäller till den 31/1 2019. Skriv Farbror Grön i meddelanderutan när ni gör er fröbeställning så hamnar påsen med Espelettefröna hos er. Vi har odlat Espelette under flera år i både växthus och krukor uppe på takfarmen. Det är en medelhet röd vacker chili som bildar en lagom stor buske vars frukter passar till det mesta, både som färska eller tillagade. Esplette är en perfekt allroundchili för dig som uppskattar lagom hetta och inte vill ha det för starkt. I vår dubbelrökta sås är den en av sorterna som ingår, stekt ihop med lite aubergine, potatis och några nypor flingssalt gör den sig otroligt väl och grillad så att skalet knorrar sig är den utsökt. I Frankrike är den populär att torka och göra chilipulver av.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Runåbergs fröer – chilierbjudande”

  1. Jag brukar också beställa från Runåbergsfröer. Synd att jag redan beställt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *