Poddavsnitt om misslyckad tomatskörd

Potatisbladmögel
Potatisbladmögel i tillsammansodlingen 2012.

Det värsta med potatisbladmögel är när det drabbar tomater. Möglet slår till så där skoningslöst när det är dags för skörd. Inte nog att man inte får någon skörd, man blir snuvad på den precis innan det är dags.

 Vissa misslyckanden vill man bara vara med om en gång. Ändå har både Sara och jag drabbats av potatisbladmögel flera gånger. Visst låter det knäppt? Men vi har båda en nästan orubblig vilja att lyckas med våra odlingsprojekt och med den här sjukdomen funkar det inte att pressa på med vilja och köra på. Då vinner alltid bladmöglet! Nej, här gäller det att vara listig och kreativ och hitta en helt annan väg. Men vilken väljer Sara och vilken väljer jag? Det finns flera vägar att välja på. Zucchini med svartpeppar istället för tomat på smörgåsen eller att odla tomaterna på en takterass mitt i centrala Västerås? Välkomna att lyssna på vårt senaste avsnitt och kom gärna med fler förslag på hur man lyckas med att odla tomater och potatis i samma odling.

Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt  på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.
Johannes Wätterbäck

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 − 3 =