Poddavsnitt – Bygga jord

Frodiga pallkragar hos Farbror Grön

Älskade jord! I november och december släppte vi några kortavsnitt av vår podcast. Ett av avsnitten handlade om jord och här kommer nu fullängdsavsnittet om hur vi tänker kring byggandet av en bra jord.

Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och jag älskar verkligen jord och kan prata om det på längden och tvären. För oss har jorden en mycket viktig roll i vårt odlande. Många är de timmar då vi suttit på varsin kammare, nej, i varsin trädgård såklart, och funderat över hur vår jord ska bli så bra som möjligt och hålla sig i ett tillfredsställande skick. Vi båda är överens om att organsik material i våra jordar gör susen. Men hur gör man om man inte har tillgång till det eller inte har tillräckligt med mikroorganismer som kan hand om det organiska materialet?

Klicka gärna HÄR för att komma till inlägget om min jordhistoria som sträcker sig över en ganska lång tidsrymd men först kanske du ska lyssna, det kommer definitivt ge dig en bredare bild.

Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes och Acast. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss. Är du som företagare intresserad av att sponsra avsnitt här av dit till mig johannes@farbrorgron.se.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *