Den här rätten finns på de flesta Indiska resturanger i Sverige. Den kan variera ganska mycket i både smak och utseende oftast beroende på hur mycket spenat man använder och om man använder tomat i den. Jag gillar att göra den ganska röd, alltså tomatig.
Ingredienser:
200g hackad spenat fryst eller färsk
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpure
1 burk finkrossade tomater gärna polpa eller egengjorda
1-2 tsk riven färsk ingefära
Panirost gjord på 1.5 liter standardmjölk (kan bytas ut mot halloumi)
1/2 tsk svarta senapsfrön
1 krm hing
1/2 – 1 msk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk hel spiskummin
Chilli, färsk finhackad eller pulver efter person och smak.
Ghi eller rapsolja till stekningen
salt efter smak och tycke
Gör så här: Hetta upp ghi eller rapsolja i en kastrull och häll i de svarta senapsfröna och lägg på ett lock. När de börjar att poppa så häller du ner spiskummin och låter dem bubbla ett tag. Sedan häller du i, i denna ordning, hing, spenat, ingefära, pressad vitlök, gurkmeja, salt, chili, tomatpuré och de krossade tomaterna. Låt det puttra i 10 min. Skär därefter upp panirosten i ca 2 cm stora kuber och lägg dem i grytan och låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Smaka av med salt och ev lite socker. Servera grytan tillsammans med en klick yogurth, basmatiris och en sötstark chutney.
Lämna ett svar