Nyhetsmorgon 24 april- se odlingsklippen igen!

Idag var det åter dags för mig att äntra studioscenen på TV4 Nyhetsmorgon och snacka odling. Här kan du se de två odlingsklippen från dagens program.

I veckan hörde de av sig från Nyhetsmorgon och undrade vad som kunde vara intressant att prata om denna gång. När jag var där på långfredagen var det mest fokus på tomat- och växthusodling. Potatis, tänkte jag direkt när jag fick frågan om att medverka igen. De gillade förslaget och tidigt imorse packade jag bilen med allehanda plantor från både inomhusodlingen och kallväxthuset…och en massa potatisar såklart.

Ett gäng potatisar med groddar fick i första inslaget bli huvudpunkten. Sorterna jag rekommenderade för tittarna är: Cherrie med rött skal, Anja som ser ut som en blandning av mandelpotatis och jordärtskocka, Linzer delikatess.

Jag berättade också om gisslet som kan drabba en om man odlar tomat och potatis för när varandra. Får potatisplantorna potatisbladmögel sprider det sig snabbt till tomaterna och skapar brunröta på dem. Tomatplantor som utvecklats fint och bringat fram mängder med fina frukter kan på ett kick förvandlas till ett vrak med bruna oätliga tomater. Mer om potatisbladmögel och brunröta kommer vi skriva om inom kort.

Titta gärna på klippen i helskärmsläge.

Alla vill odla allt just nu

I det andra inslaget pratade vi om odling i stort, tex att odlingsintresset är väldigt stort just nu. Det ser vi bland annat i våra olika sociala kanaler och forum. Jag gav tips kring pollinering av chili och aubergine och pratade om ljusets inverkan. När det gäller våra lååånga dagar under högsommaren kan faktiskt en del växter stanna upp.

Lästips: Varför får min aubergine inga frukter? och Ljusets inverkan på odlande inomhus och utomhus(Premium)

Är du sugen på att även se långfredagens odlingsklipp? https://farbrorgron.se/johannes-watterback-i-tv4-nyhetsmorgon/

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

4 svar till ”Nyhetsmorgon 24 april- se odlingsklippen igen!”

 1. Profilbild för Katarina Johansson
  Katarina Johansson

  Så bra framfört farbror grön 😊

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 2. Hahahaha.
  Nu har det blivit lite vims med klippet från igår. Nu gillar jag att titta på Marcus och hans förklaringar om politik, men det hade varit roligare att se Farbror Grön förklarar odling. 😉

  1. Hahaha, jag det blev lite vims. Tack för att du meddelade. Nu är det ändrat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *