Johannes Wätterbäck i TV4 Nyhetsmorgon

Jag tog med mig mina plantor och gästade TV4 Nyhetsmorgon under långfredagen. Här kan du se klippet och läsa lite om äventyret.

För en tid sedan hörde en journalist från nyhetsmorgon av sig och undrade om Farbror Grön ville vara med under Påsk-helgen och prata odling. Oj, så roligt det lät.

På långfredagen var det alltså dags för äventyret. Jag lastade en massa plantor i bilen och åkte från Västerås till TV4:s högkvarter.

Det är inte så ofta jag sitter i sminket.

På plats var det sminkning och fixande av platsen där inspelningen skulle ske. Jag hade med mig ett gäng vintersådda plantor och krukor från växtbelysningen i köket samt från våra fönster. Tomat, aubergine, chili, jordnötter, rotselleri, kaffe och kål. Sickna beresta plantor! I bakgrunden behövdes bilder från våra odlingar, så jag hade laddat med ett stort galleri för dem att välja mellan.

Av någon anledning hade jag fått för mig att det endast var inspelning och att de planerade klippen skulle sändas en annan helg-morgon. Men väl på plats gick det upp för mig att det var direktsändning. Jag tog det med ro. Alla föredrag inför publik på plats eller framför datorn, har gjort mig van att vara spontan. Faktum är att jag gillar det spontana ganska mycket.

Det första inslaget kom 9.20. Det handlade om inomhusodling. I det andra klippet strax efter 11.00 pratade vi om växthusodling. Nedan finns båda klippen sammanfogade till ett klipp. Bäst är nog att klicka i ”helskärm”.

Johannes Wätterbäck

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

2 Comments

  1. Det var väldigt trevligt att se dig. Intressant program undrar om jag vågar så i växthuset nu. Borde prova
    Har flera av dina böcker

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *