Din varukorg är för närvarande tom!
Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot

Det här är en snabblagad och matig nudelsoppa med en tydlig asiatisk touch. Beroende på vilken buljong och grönsaker du använder får den sin specifika karaktär.
Både Theres och jag älskar soppor och skulle kunna äta soppa minst 3 gånger i veckan om det inte vore för våra barn. De tycker att det blir lite tjatigt med soppa allt för många dagar i veckan. Så när vi har Farbror Grön-dagar tillsammans och sitter och skriver ihop blir det väldigt ofta olika slags soppor med det vi har hemma för stunden. Den ena soppan blir aldrig den andra lik. Vi tar liksom det vi har hemma för stunden och trollar med det. När det mesta hämtas från egna odlingar känner vi oss extra lyckliga.
Ingredienser
- 2 kokta ägg
- 1/2 paket risnudlar (180g) eller två block äggnudlar.
- 2 – 3 morötter i tunna slantar
- Hackad blast av en stor eller 2 luftlökar/ piplökar eller ett par vanliga lökblast.
- 4-8 rädisor skurna i tunna skivor.
- 3-4 minipakchoi delade på längden.
- 2 -10 blomskott av tex rosettkål eller någon annan blommande kål . Blomskotten kan bytas mot 1 – 2 dl skurna kålblad av den kål du för tillfället har tillgång till.
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
- 1 tsk finriven ingefära
- 4 – 5 champinjoner delade i 4 klyftor.
- 1 – 2 msk sesamolja
- Japansk soya
- Salt
- Färsk koriander eller persilja.
- Ett par matskedar misopasta om du har tillgång till det.
Gör så här: Börja med att hårdkoka äggen ( ca 10 min) och låt dem svalna. Koka därefter upp 1 liter vatten tillsammans med 1 – 2 buljongtärningar eller 2 msk buljongpulver, den rivna ingefäran och sesamoljan. Lägg därefter ner nudlarna och vitlöksklyftorna tätt följt av morotsslantar, champinjoner och kål. Koka tills nudlarna har ”lagom konsistens”. Blanda i lökblasten och de tunt skivade rädisorna och smaka av med soya, salt och ev misopasta. Häll upp soppan i portionsskålar och dekorera med ägg och lite färsk koriander eller persilja. För den som gillar hetta kan man tillsätta lite färsk chili eller chilipulver. Beroende på tycke och smak kan man blanda i ingredienserna i en annan ordning för att få dem mer eller mindre genomkokta eller åt det mer knapriga hållet.
Alla grönsaker kan bytas ut mot de du har hemma för stunden, känn dig fri att experimentera med receptet!
Fler sopprecept finns i vårt populära inlägg Farbror Gröns bästa sopprecept.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Vad kan man odla i pallkrage?Pallkragar har visat sig vara fantastiska för grönsaksodling, ja odling överlag. Här berättar vi om sådant du kan odla i pallkrage. En gång i tiden var det inte särskilt vanligt med pallkrageodling. Första… Läs mer: Vad kan man odla i pallkrage?
- Köpa plantor på nätetDå och då köper vi plantor på nätet, på Klostra.se. Det är smidigt när man vill utöka sitt bestånd av växter utan att behöva göra hela resan från frö till slutplantering. Använder du koden… Läs mer: Köpa plantor på nätet
- Odla kallt – vårså mangoldMangold passar ypperligt för kall vårsådd. För att förhindra blomning är det bra att invänta våren innan sätter igång med att vårså mangold. Här berättar vi mer och varför. När vi odlar mangold köper… Läs mer: Odla kallt – vårså mangold
- Ta groddar från potatisar och gör nya plantorVill du få dubbelt så mycket potatis att skörda utan att behöva köpa mer utsäde? Eller äta upp kakan och samtidigt behålla den, alltså dina fasta fina knölar som skjuter groddar men ändå… Läs mer: Ta groddar från potatisar och gör nya plantor
- Vi sår alla ettåriga blommor kallt!Vi sår alla ettåriga blommor kallt och slipper springa ut och in för att avhärda våra växter innan utplantering. Det var ett vanligt och smått omständigt scenario när vi sådde dem inomhus. I… Läs mer: Vi sår alla ettåriga blommor kallt!
- Vi odlar sockerrörVi odlar sockerrör : Jag behöver spännande grödor som driver mig framåt. När jag fick tag på frön till sockerrör gnistrade det till i mitt odlarhjärta. Tänk att göra eget socker! Undrar hur… Läs mer: Vi odlar sockerrör
- Gängliga tomatplantor – Halshugg demDärför halshugger jag mina tomatplantor: Om och när jag förodlar och inomhusodlar tomater och när de blir höga och gängliga, klipper eller kapar jag plantorna. Jag kallar det för att jag halshugger tomatplantorna men… Läs mer: Gängliga tomatplantor – Halshugg dem
- Eterneller – evighetsblommorEterneller är fantastiska blommor. De skapar färgklickar i odlingen och kan dessutom sparas och tokas utan att de tappar sin färg eller form. För många pollinatlörer är de viktiga och inte sällan besöks… Läs mer: Eterneller – evighetsblommor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot”
Vi fyra i familjen testade nudelsoppan idag.
Smakade alldeles förträffligt👌Vad roligt att höra 🙂
Lämna ett svar