Nu finns Serieodla på bokus.se (fri frakt)

Vår nya bok Serieodla finns nu på bokus att förboka som signerad och där är den fraktfri. Serieodla är vår femte bok om odling och den första vi ger ut helt själva”. Vi hoppas att Serieodla kommer ge dig mer att äta och sköna aha-upplevelser som tex “Ja, just så här kan man ju göra, det var mycket enklare än vad jag hade tänkt!”

Beställ boken från bokus här: Serieodla

Precis som med vår teknik att vinterså och så kallt på våren, som vi beskrivit i vår senaste bok Odla kallt, har vi själva häpnat över hur enkelt det är att serieodla. Det är ofta i huvudet odlandet sitter, möjligeheterna och begräsningarna. När vi förhåller oss öppna och bejakar möjligheterna så är det som att moder jord och odlaren dansar i ett samspel. Man skulle kunna säga att våra böcker är tänkt att vara musiken som får dig att komma igång med dansandet eller för att kunna dansa mer intensivt.

Vårt odlande är enkelt och bygger på 32 år av odlarglädje

I boken Serieodla knyter ihop säcken och kliva upp en nivå till, och berättar om hur det går till att få upp till två – tre skördar på samma plats under samma säsong och hur vi odlar hela året. I boken finns över 50 serieodlingsförslag på grödor man kan odla efter eller innan varandra. Vi beskriver utförligt och pedagogiskt hur vi odlar och hur vi tänker odling. Boken är fylld med vår odlingskunskap och tankar om grödor och bygger på vår odlarerfarenhet.

Serieodla

Vårt odlande är ett enda stort experiment och vi älskar att flyta med i denna kreativa resa. Vi försöker att inte låsa oss så hårt vid specifika resultat och önskningar. Vi vill förhålla oss öppna så att vi kan springa jämsides vid lekfullheten och det roliga. Det är då det börja hända saker hos oss och vardagen blir en upptäcksfärd och ett äventyr.

“När vi odlar låter vi våra pallkragar, friland och krukor ge oss flera skördar under en säsong. När en gröda är skördad får en ny ta plats. Olika serier av grödor avlöser varandra och ger oss fantastiska skördar året om. Vi kallar detta för serieodling. I Serieodla finns allt du behöver veta om serieodling. Vilka växter kan man odla efter varandra. Hur och när ska man börja serieodla. Hur man ordnar en jord som är näringsrik och som håller för många skördar mm Välkommen in i vårt enkla sätt att odla.

Så spenaten kallt

Vill du också så spenaten ute den 4 januari för skörd i maj? Så här ligger det till med spenat: Spenat går ofta upp i blom under skandinaviska vår- och sommarförhållanden, även de sorter som är trögblommande, vare sig de är F1 hybrider eller inte. Det är ljuset som ställer till det, att vi har så ljusa dygn under sen vår och tidig sommar. Ljuset får spenaten att börja blomma och satsa på dess egen fröförökning istället för att producera mängder av mörkgröna blad och det är ju bladen vi vill åt.

Därför passar det allra bäst att så spenat mellan december och mars eller under i juli – augusti för skörd under nästkommande år, alltså att övervintra spenaten på dess plats. Så att man undviker de allra ljusaste dygnen/ veckorna. Att så spenaten den 4 januari har blivit en tradition hos oss. Håll koll här på bloggen under mellandagarna så ska vi berätta mer.

För dig som inte redan har vår bok Odla kallt, som glädjande blev årets Köksträdgårdslitteratur 2023, här hittar ni den fraktfritt på bokus: Odla kallt

Läs mer om att kallså spenat: Vintersås spenat

Johannes Wätterbäck & Theres lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

4 svar till ”Nu finns Serieodla på bokus.se (fri frakt)”

 1. Profilbild för Kerstin Henriksson
  Kerstin Henriksson

  Suveränt / jag gick dit o beställde mitt ex!

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 2. Profilbild för Kerstin Borg
  Kerstin Borg

  Grattis till nya boken! Blir spännande att läsa.
  Hälsningar Kerstin

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *