Turnéplan våren 2024

Turnéplan våren 2024: En del av vårens föreläsningar och kurser är redan bokade och klara och några evenemang väntar på att sammanställas och slutligen spikas. Flera nya kommer även att tillkomma under våren. Här är vår lista av de föreläsningar och kurser som just nu, i slutet av december, är helt klara. Inlägget uppdateras löpande så smit in här och kolla då och då om du vill hålla dig uppdaterad. Nytt för i år: Under vissa valda tillfällen under 2024 är det både jag och Theres som dyker upp.

Turnéplan våren 2024

Saknar du oss i din närmaste stad? Ta kontakt med ditt studieförbund, trädgårdsförening eller bibliotek mm så kanske vi dyker upp i närheten av dig under 2024 eller 2025. Tryck på den markerade texten på respektive arrangemang nedanför så finner du mer info.

 • 13/1Endagskurs Herrljunga
 • 20/1 Kungsbacka
 • 21/1 Knivsta föreläsning
 • 28/1 Hälsans hus dagskurs
 • 30/1 Södertälje föreläsning
 • 3/2 Endagskurs Sundsvall
 • 6/2 Föreläsning 1 Umeå och föreläsning 2 Umeå med mat och mingel
 • 17/2 – 18/2 Färna Herrgård Helgkurs 1 person enkelrum och 2 personer dubbelrum
 • 25/2 Hälsans hus dagskurs
 • 6/ 3 Nora föreläsning ( info kommer)
 • 19/ 3 Hälsans hus föreläsning
 • 20/ 3 Åtvidaberg föreläsning ( info kommer)
 • 21/3 – 24 /3 Nordiska trädgårdar ( mer info om scener och tider kommer)
 • 9/4 Stenungsund föreläsning ( info kommer)
 • 27/4 – 28/4 Nolia trädgård Umeå ( Mer info om scener och tider kommer)
 • 4/4 Björnö, Västerås endagskurs.
 • 22/ 5 Tumba, biljettförsäljning öppen

Lite kort om oss : Jag, Johannes, har odlat i över 30 år ,allt från perenner till grönsaker och sommarblommor. Odlingarna har jag och Theres Lundén sedan 16 år tillbaka lite överallt, i staden, på landet, inomhus, utomhus, i källaren och tidigare även på ett tak, själva och tillsammans med andra. Grönsakerna vi odlar, väljs med omsorg – vi vill ha delikata ingredienser till våra gröna middagar och vi älskar att experimentera. 95% av alla växter vi odlar startar kallt och genom att vi serieodlar får vi ut två till tre skördar på samma plats under samma säsong. Det är ingen överdrift när vi säger att vi odlar överallt och under hela året. Speciellt tekniken att odla kallt har förenklat vårt odlande enormt.

Sedan 2012 driver vi tillsammans bloggen farbrorgron.se och där skriver vi om våra odlingsäventyr och recept. Vi har över 1000 artiklar / inlägg och använder du sökrutan för att leta kan du hitta en hel del. Vi dyker också upp på instagram, facebook och Tik Tok. Sedan en tid driver vi en populär facebook-grupp “Farbror Gröns Trädgårdsland”. Denna facebookgrupp är likt våra odlingar fri från regler, i skrivande stund är vi 64 000 odlingsnördar på olika ställen i livet och i odlandet som inspirerar varandra.

Mitt odlande ( Johannes) startade i den igenvuxna trädgården vi kallar för Skogsträdgården och som jag tog över och tag tag i när jag var i tjugoårsåldern. Efter några spadtag blev jag fast och har inte efter de kunnat sluta. Här kan ni läsa mer om hur resan tog sin början: Mitt trädgårdsliv – den genetiska förklaringen och olyckan

Våra böcker

Under våren 2015 lanserades vår första bok Alla fingrar gröna, våren 2018 kom vår uppföljare Flera fingrar gröna inte långt efter Skörda lagra laga . Under början av 2023 kom vår fjärde bok ut “Odla kallt”. ut. Under februari 2024 kommer Serieodla ut som är vår femte bok. Serieodla är den första boken vi gör helt själva.

Vi är ständigt på jakt efter lokaler runt om i Sverige att hålla kurser och föredrag i, tipsa oss gärna.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

5 svar till ”Turnéplan våren 2024”

 1. Men hallå! Vill man förespråka kallodling ska man ju föreläsa i norrbotten! Umeå är mest norrut du kommer på turné vad jag kan se?

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Nejdu,det stämmer inte, det fungerar i hela vårt land och även i våra grannländer. Norrbotten är inget krav men helt klart en möjlighet. Tala med ditt närmaste bibliotek eller trädgårdsförening så kanske vi syns just i dina trakter. Vi kommer gärna till Luleå, Piteå, Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Gällivare, Ammarnäs, Dorotea mm. Här kan du läsa mer om vår resa uppåt: https://farbrorgron.se/farbror-grons-tillbakablick-2022/

 2. Profilbild för Inga Magnusson
  Inga Magnusson

  Hej! Jag har antecknat Västerås 4/5 för länge sedan men frågan är har jag anmält mig? Kan du se det? Det var isåfall i dec 23.

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Hej Inga! Du har köpt en plats på odlingskursen. Välkommen!

   1. Profilbild för Farbror Grön
    Farbror Grön

    Absolut, men undvik fröna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *