Gryta med quorn och mexikanska smaker

Mexikansk-gryta-med-quorn

En enkel rätt med mustig smak. Bra att ta till när man inte har tid för något lägre kok.

 

Ingredienser 3-4 port

Ris enligt förpackningen
2/3 påse med quornbitar
1 gul lök
400 g krossade tomater
½ påse tacokrydda
salt
smör eller olja till stekning

Gör så här: Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Bryn quornbitarna i smör eller olja och rikligt med tacokrydda. Lägg quornbitarna åt sidan. Fräs finhackad lök någon minut, tillsätt krossade tomater och resten av tacokryddan. Låt putta i minst 10 minuter. Lägg mot slutet i quornbitarna i tomatsåsen och låt dem bli heta. Servera grytan med ris och en sallad.

Tips!

Låt inte quorn koka med i grytor och tomatsåser en längre stund. Dels blir quornen lite lös i sin konsistens och dels förlorar den lite av sin smak.


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *