Ugnsgratinerad Bruschetta

Bruschetta
När vi får lite Levain eller Ciabatta kvar som börjar bli lite torra brukar vi göra ugnsgratinerad Bruschetta. Perfekta som tillbehör till lördagsmiddagen eller som tilltugg till ett glas rött.

Ingredienser
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt efter smak
torkad eller färsk basilika
ev fint riven parmesan
brödskivor
Gör så här: finhacka tomaterna och lägg i en skål. Pressa i vitlöken, häll i olja, salt och basilika. Låt stå i rumstemperatur en stund. Mosa tomathacket en aning med en gaffel. Skär vitt bröd i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fördela tomatröran jämnt över bröden. Finns mycket vätska så se till att den också fördelas jämnt. Toppa ev med fint riven parmesan. Grädda i ugnen på 225 grader tills tomaterna fått fin färg. Äts direkt innan de hunnit kallna för mycket.

 

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *